Natuurclub gaat met bs kinderen naar groentetuin Natuurclub gaat met bs kinderen naar groentetuin
Deel dit artikel ‹ Terug

Natuurclub gaat met bs kinderen naar groentetuin

Geplaatst op: maandag 11 september 2023


Komende woensdag 13 september nodigt de IVN leiding kinderen uit van 6 t/m 12 jaar bij Hans en Martine Weima in Vortum. Zij hebben een groenten- en kruidentuin in Vortum aan de Brembroeken. We krijgen een rondleiding in de tuin "In het Volle Leven" en tijdens de wandeling mogen de kinderen groenten oogsten voor soep en kruiden voor thee.

Daarna gaan we groenten wassen en snijden en soep maken en hetzelfde voor thee. Je mag een vriendje of vriendinnetje meebrengen die dit ook leuk vindt.

Locatie:

Vanaf Boxmeer rijd je over de provinciale weg richting Groeningen. Als je Vortum net voorbij bent zie je links kassen staan. Tegenover de kassen ligt rechts van de weg een klein doodlopend weggetje "Brembroeken".

Zorg voor kleding en schoenen die vuil mogen worden. Als er soep overblijft mogen jullie die meenemen in een potje wat je van thuis meebrengt. Breng ook een soepkom en lepel mee.

Kom je ook bij I.V.N: In Voor Natuur?


Voor wie: kinderen van 6 tot 12 jaar

Wanneer: 1x per maand op woensdagmiddag van 14.45 - 16.30

Waar: In de natuur bijv. De Vilt, Brestbos, Maasheggen, Schraalzand, Staatsbossen

Kosten: Euro 6,50 per jaar 

Wat ga je doen:

Struinen in de natuur, sporen van dieren ontdekken, waterdiertjes scheppen, boompjes zagen, maaskeien beschilderen, kampvuur maken, met de boswachter op pad, creatief met natuurspullen en nog veel meer. 


Alle activiteiten zijn onder begeleiding van 6 tot 8 IVN-mensen van "De Maasvallei. 

Aanmelden bij: Margot van Lankveld: ivnjeugdboxmeer@gmail.com