Deel dit artikel ‹ Terug

HAPpening culinair en artistiek hoogstandje

Geplaatst op: vrijdag 24 september 2010


HAPpening: culinair en artistiek hoogstandje binnen programma MENU2010

Deelnemers worden getrakteerd op uniek Amuse(ment)

Museum Het Petershuis vormt één van de officiële “buren” van MENU2010, dat gedurende het weekend van 2 en 3 oktober a.s. in Gennep haar aftrap krijgt. Onder de naam HAPpening verzorgt het museum als onderdeel van het MENU2010-programma een even vermakelijke als smakelijke ervaring voor de deelnemers.

HAPpening bestaat uit een viertal tafelsessies die zullen plaatsvinden binnen de historische entourage van het museum. De deelnemers zullen worden getrakteerd op een heerlijke amuse – een kleine, fijne smaaksensatie -, bereid door Frutti Confetti. Deze wordt geserveerd op een unieke porseleinen amuselepel, speciaal voor deze gelegenheid in gelimiteerde oplage gemaakt door keramisch kunstenares Mariëtte Aan de Meulen. Er wordt een goed glas wijn bij geschonken. De sessies zullen op een vermakelijke manier worden opgeluisterd met zang en theater, verzorgd door o.a. leden van het Genneps Vocaal Ensemble en toneelvereniging Matigheid en Genoegen. Per HAPpening zullen ook enkele prominente Gennepenaren aanschuiven, om samen met de deelnemers mee te genieten en een gezellig woordje te wisselen.

De HAPpenings in Museum Het Petershuis zullen plaatsvinden op zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober om 14.00 uur en 16.00 uur. De duur van elke HAPpening is omstreeks 40 minuten. Iedereen wordt uitgenodigd deel te nemen. De kosten bedragen € 12,50 per persoon. Daarvoor ontvangen de gasten: toegang tot het museum en de expositie, een heerlijke amuse, een glas wijn, theateramusement en een unieke porseleinen amuselepel als herinnering. Gezien de ruimte is het aantal beschikbare plaatsen beperkt, dus vol = vol. Belangstellenden kunnen alvast een plaats reserveren via de website van het museum: www.museumhetpetershuis.nl. Op de openingspagina staat een link naar het aanmeldingsformulier.

Tijdens MENU2010 en HAPpening, op 2 en 3 oktober, is de expositie ‘Keramisto Extended’ gedurende de middaguren gesloten. Beide dagen is deze tentoonstelling echter te bezichtigen op aangepaste openingstijden: van 19.00 uur tot 21.00 uur.
advertentie