Nieuwe website pareltje van streekomroep Foto: is rechtenvrij ….van links naar rechts: Peter Linders (programmamaker), Lowie Althuizen (voorzitter Omroep Land van Cuijk), Roger van Bracht (coördinator radio & redactie), Nando van Hees (Cybox internet & communicatie)
Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe website pareltje van streekomroep

Geplaatst op: maandag 7 augustus 2023


Omroep Land van Cuijk betreedt een nieuwe fase in zijn ontwikkeling, nadat het ontstaan is uit een samenvoeging van lokale omroepen in het Land van Cuijk. Met de recente toevoeging van Lokale Omroep Mill in 2021 is de omroep nu aangemerkt als een Streekomroep voor de Gemeente Land van Cuijk. De radio-uitzendingen zijn zelfs buiten de gemeentegrenzen te ontvangen, waarbij reacties zelfs van luisteraars uit Malden, Oss en Horst binnenkomen, aldus coördinator Roger van Bracht.


Als streekomroep is het essentieel om te voldoen aan de eisen die door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden gesteld. Omroepen moeten actief en goed zichtbaar zijn op alle media platforms. Om aan deze doelstelling te voldoen, heeft Omroep Land van Cuijk een nieuwe website ontwikkeld in samenwerking met het Boxmeers internet- en communicatiebedrijf Cybox. Deze website biedt niet alleen de mogelijkheid om live radio- en televisieprogramma's te volgen, maar ook om ze achteraf terug te kijken en te beluisteren. Een bijzonder aspect is de optie om gratis te abonneren op de tv-gids, die direct binnenkomt via WhatsApp, zo benadrukt enthousiast programmamaker Peter Linders.


De nieuwe website werd afgelopen vrijdag opgeleverd aan omroepvoorzitter Lowie Althuizen door Nando van Hees van Cybox internet & communicatie.

Met deze vernieuwingen streeft Omroep Land van Cuijk naar een breder en meer toegankelijk bereik, waarbij zij hun visie om een veelzijdige streekomroep te zijn met succes willen verwezenlijken.


Meer weten of in contact komen met de omroep? Stuur dan een berichtje naar redactie@omroeplvc.nl


De televisieprogramma’s zijn onder meer te volgen via het Ziggo kanaal 40 en het KPN kanaal 1475 en streaming via de website: www.omroeplandvancuijk.nl

Kijk voor informatie van overige providers en de radiofrequenties op www.omroeplvc.nl