Nijmeegse Vierdaagse - De Dag van (het Land van) Cuijk Deel dit artikel ‹ Terug

Nijmeegse Vierdaagse - De Dag van (het Land van) Cuijk

Geplaatst op: maandag 17 juli 2023


De Vierdaagsefeesten staan weer voor de deur. Op 18 juli zullen er weer 47.000 mensen hoopvol van start gaan. De laatste dag – vrijdag 21 juli – gaat door ons mooie Land van Cuijk. Ik kan me geen betere plek indenken om dit spectaculaire wandelevenement mee af te sluiten. Ik wil jullie graag uitnodigen om mee te feesten en te genieten van de laatste dag van de Vierdaagse, ook wel bekend als ‘De Dag van (het Land van) Cuijk’. Kom de wandelaars aanmoedigen, mee-feesten en/ of kom een kijkje nemen naar hoe de pontonbrug geslagen wordt door de 105e brugcompagnie uit Wezep. Dat moet je écht een keer gezien hebben!


Prachtige wandelregio

Het Land van Cuijk is een waar wandelparadijs. Met pittoreske dorpen, groene landschappen en de prachtige Maas die als een levensader door de regio stroomt, biedt het Land van Cuijk een adembenemend decor voor wandelaars. Het is dan ook geen verrassing dat de organisatie van de Vierdaagse ervoor kiest om ook door onze regio te trekken. De variatie in natuurlijke schoonheid en de warme gastvrijheid van de lokale gemeenschappen maken het Land van Cuijk de perfecte bestemming voor Vierdaagse wandelaars en ‘gewone’ wandelliefhebbers.


De Dag van (het Land van) Cuijk

Op de laatste dag van de Vierdaagse wordt het Land van Cuijk in de schijnwerpers gezet. Wandelaars beginnen in de stad Grave en doorkruisen, afhankelijk van de afstand die zij lopen, verschillende dorpen. Elke kern heeft zijn eigen charme, karakter én feestelijkheden. Vanaf de vroege ochtenduren verzamelen toeschouwers zich langs de wandelroute om de wandelaars aan te moedigen. Eenmaal in Cuijk barst het feest pas echt los! 


De Pontonbrug en Vierdaagse Feesten

Een van de hoogtepunten van de laatste dag is de overtocht via de pontonbrug, een indrukwekkend staaltje militaire techniek verzorgd door de 105e brugcompagnie uit Wezep. Deze tijdelijke brug wordt over de Maas geslagen, waardoor de wandelaars de oversteek kunnen maken naar Cuijk. De pontonbrug is niet alleen een praktische oplossing, maar ook een symbolisch element dat de verbondenheid tussen de wandelaars, het Land van Cuijk en de militaire gemeenschap vertegenwoordigt. Het is een unieke ervaring om deze brug te aanschouwen en de wandelaars te zien oversteken naar een onvergetelijk feest in Cuijk. 


In Cuijk vieren ze niet alleen op de laatste dag feest. Nee, zeven dagen lang (van vrijdag 14 tot en met vrijdag 21 juli) staat Cuijk in het teken van muziek, dans, lekker eten en gezelligheid. Podia worden opgezet en artiesten van nationale en internationale faam betreden het podium om het publiek te vermaken.


Kom je ook naar de Dag van het Land van Cuijk om de wandelaars aan te moedigen? Laten we hen met gejuich en applaus naar de finish begeleiden, terwijl we onze regio en haar prachtige landschap in de schijnwerpers zetten! 


Meer weten over de Vierdaagse? - www.4daagse.nl 

Meer weten over de Cuijkse Vierdaagsefeesten? - www.vierdaagsefeestcuijk.nl