Deel dit artikel ‹ Terug

9e Maasheggenloop

Geplaatst op: donderdag 16 september 2010


Op zondag 26 september organiseert Atletiek Vereniging Sporting Boxmeer de 9e Maasheggenloop in Boxmeer. Net zoals in voorgaande jaren kan men meedoen aan verschillende afstanden, vanaf de 250 m voor de kleine kinderen tot en met de halve marathon voor de goed getrainde lopers.

De Maasheggenloop is inmiddels niet meer weg te denken uit Boxmeer en vormt net als in voorgaande jaren de start van de Boxmeerse Koopzondag op 26 september. De start/finish is op het Wilhelminaplein, dat dan een feestelijk en sportief plein zal zijn, gezellig voor zowel de lopers als voor het publiek. De bambinoloop van 250 meter en de jeugdloop (1 km) gaan door het dorp. De langere afstanden - de 2½, 5½ en 10 km èn uiteraard de halve marathon – gaan door het prachtige Maasheggengebied en deze routes gaan zowel over verharde wegen als over bospaden.

Alle deelnemers krijgen bij de finish een leuke herinnering. Op iedere afstand krijgen degenen die als 1e, 2e en 3e finishen een prijs. Voor de deelnemertjes op de Bambinoloop stelt Top-1-Toys ook een verrassing beschikbaar. Op de 10 kilometer en de halve marathon zijn er geldprijzen voor de nummers 1, 2 en 3. Voor degene die het parcoursrecord op de halve marathon verbreekt is er een speciale bonus, beschikbaar gesteld door de Boxmeerse Ondernemers Club. Het record bij de mannen staat met 1:15:56 op naam van Milan Perc en het record bij de vrouwen met 1:32:16 op naam van Renske Smetsers.

Starttijden, afstanden
De Maasheggenloop start om 10.00 uur met de Jeugdloop van 1 kilometer. Om 10.15 uur is het startsein voor de 2,5 kilometer. Daarna doen om 10.30 uur de allerkleinsten hun best op de Bambinoloop van 250 meter. Na de prijsuitreikingen gaan daarna om 11.10 uur allereerst de lopers op de Halve Marathon van start. Tien minuten later, om 11.20 uur, starten dan de lopers van de 5,5 en de 10 kilometer. Vanaf ongeveer 11.30 zullen er continu lopers finishen, eerst de lopers van de 5,5 km, meteen gevolgd door de 10 km lopers en direct daarna volgen de lopers van de 21,1 kilometer. Publiek is van harte welkom om langs de route of op het Wilhelminaplein de lopers aan te moedigen.

Inschrijven en prijzen
Tot en met donderdag 23 september kan men gebruik maken van de voorinschrijving via de website www.avsportingboxmeer.nl. De kosten van de Bambinoloop zijn dan € 1,-, de kosten van de jeugdloop en de 2,5 km € 2,-, voor de 5,5 en de 10 km € 4,- en de halve marathon € 8,-. Voorinschrijving verplicht niet tot deelname. De startnummers kunnen worden opgehaald in de zaal bij Café ’t Centrum, Steenstraat 56 in Boxmeer. Na 23 september is voorinschrijven niet meer mogelijk. Inschrijven kan nog wel op de dag zelf tot uiterlijk een half uur voor de start van de wedstrijd. Inschrijven kan in de zaal bij Café ’t Centrum. Het inschrijven is dan wel, afhankelijk van de afstand, € 1,- of € 2,- duurder.

Wie meer informatie wil hebben kan kijken op www.avsportingboxmeer.nl of contact opnemen met Noud Urselmann, tel. 0485–568053, e-mail noud@avsportingboxmeer.nl.
advertentie