Feestelijke dag bij onze bouwsteen en Kids Okay Foto’s zijn gemaakt door Leonie Verweij en Cindy Wijtten
Deel dit artikel ‹ Terug

Feestelijke dag bij onze bouwsteen en Kids Okay

Geplaatst op: dinsdag 30 mei 2023


Op 26 mei was het een feestelijke dag bij basisschool Onze Bouwsteen en buitenschoolse opvang Kids Okay in Beugen. Onze Bouwsteen opende het (nieuwe) groene schoolplein en is dit jaar 25 jaar gevestigd op de huidige locatie. Afgelopen jaar heeft het schoolgebouw een renovatie ondergaan. Kids Okay vierde hun 15 jarig jubileum. Reden genoeg om samen deze feestelijke dag te organiseren. 


De leerlingen van Onze Bouwsteen en kinderen van Kids Okay volgden tijdens schooltijden feestelijke workshops, gegeven door gastdocenten van Theaterschool Hakoena (school + peuters van 3 jaar en ouder). Er was ook "Muziek op schoot", verzorgd door “Muzikindjes” uit Wanroij (voor kinderen tot 3 jaar).


Groen schoolplein

Om 10.00 uur was de feestelijke opening van het groene schoolplein. Hierbij waren wethouder Joost Hendriks, leerkrachten, leerlingen en gasten aanwezig van Optimus (dit is de onderwijsorganisatie waaronder Onze Bouwsteen valt). Met behulp van een groen lint werd het groene schoolplein officieel geopend. 

Het schoolplein was eerder een plein met heel veel stenen. Dat is niet heel inspirerend om op te spelen. Een groen speelplein is niet alleen leuker, maar ook koeler, regenwater loopt er sneller weg (dus minder wateroverlast) en er zijn ook meer dieren en planten. Dat is natuurlijk veel leuker en prettiger voor kinderen en leerkrachten. Dit draagt bij aan een klimaatbestendig Land van Cuijk. Wilt u meer weten over (blauw) groene schoolpleinen? Bekijk dan dit filmpje eens.


Voorstelling met Jochem van Gelder en tentoonstelling

Van 13.00 tot 14.00 uur verzorgden kinderen een gezamenlijke voorstelling buiten de school, gepresenteerd door o.a. Jochem van Gelder.

In de speelzaal van de school was een tentoonstelling van 25 jaar Onze Bouwsteen en 15 jaar Kids Okay, waar belangstellenden in grote getale aanwezig waren om o.a. oude foto’s, bouwtekeningen en herinneringen van vervlogen tijden te bewonderen.