In the picture

Column door Nicole Meijer
donderdag 1 oktober 2020


Afgelopen maand ben ik met fotograaf Patrick Bongartz op pad gegaan om foto´s te maken van mij en mijn coachlocatie bij Gasterij Onder de Panne. Aanleiding was de uitnodiging van de redactie van Coachlink Magazine voor een interview over mijn bijzondere coachplek. Want die heb ik: een
verbouwde hooiwagen met uitzicht op het prachtige natuurgebied De Vilt. Een hele mooie gelegenheid om mezelf in the picture te zetten én om een groter publiek te bereiken. Ofwel: het podium pakken. En ik vond het nog leuk ook!

Dat is wel eens anders geweest. De nodige stemmetjes in mij lieten regelmatig van zich horen: zou je dat wel doen, ben je wel goed genoeg, kun je dat wel, wat vinden anderen daarvan? Hoppa, twijfel en onzekerheid hier, wij melden ons. Pfff… Herken je dat? Van die stemmetjes die je belemmeren en je ervan weerhouden helemaal vrij te zijn in je denken en doen.

Gelukkig - zeg ik achteraf - popten deze stemmetjes ook op in mijn opleiding tot perfectionisme coach. Daar heb ik geleerd waar deze weerstand vandaan komt en wanneer die naar boven komt. Maar belangrijker nog, ik heb geleerd hoe ik op een andere manier naar deze weerstand kan kijken en het in een ander perspectief kan plaatsen. Twijfel en onzekerheid hebben plaatsgemaakt voor vertrouwen en moed. Wow, wat een vrijheid levert me dat op! Zijn de twijfels daarmee voor altijd weg? Nee, ze zijn en blijven een onderdeel van mij, maar staan me niet meer in de weg.

Ik heb dan ook volop genoten van het interview en de fotoshoots. Volledig ontspannen, zonder twijfels over kleding, inhoud van het gesprek of wat voor weer het zou zijn. Benieuwd naar het eindresultaat? In november verschijnt het artikel “De coachplek van …” wat ik met veel plezier zal
delen.