Een nieuwe balans

Column door Nicole Meijer
maandag 20 april 2020


Hoe stil is het overal. Het valt me elke dag weer op. We zijn met zovelen thuis. Met dit mooie weer zou ik juist buiten in de tuinen veel geluiden verwachten van spelende kinderen. Maar zelfs die geluiden lijken gedempt. Ik hoor en zie vooral de vogels. Zijn het er meer dan anders of verbeeld ik me dit? Ik probeer de verschillende zanggeluiden te herkennen. Ook onze Barnevelder krielkippen laten zich volop horen én ze maken ons elke dag blij met drie mooie eitjes.

Zo stil als het buiten is, zo druk kan het soms van binnen zijn, in mijn hoofd en een onrustig gevoel in mijn lijf. Thuiswerken in combinatie met het privéleven is echt wel wennen. Werk en privé zijn nauwelijks gescheiden en lopen dus meer door elkaar heen. Door dit andere ritme had ik het gevoel de controle kwijt te raken. Inmiddels heb ik geaccepteerd dat dingen niet helemaal lopen zoals ik zou willen dat ze zouden gaan. Ik kijk nu eens te meer naar waar ik wel invloed op heb, wat er nu nodig is en wat ik wel kan doen. Dat geeft rust en ruimte voor nieuwe ideeën en manieren van werken. Er is een andere balans.

Elke week breng ik een bezoek aan mijn moeder, zo ook deze zaterdag. Ik wil bij haar het gras gaan maaien. Alleen met die oude grasmaaier heb ik het wel gehad. Om de haverklap rolt er wel een wieltje af. Best lastig maaien op drie wielen. Ik besluit een nieuwe te kopen en ga zaterdagochtend vroeg naar de bouwmarkt. En ik blijk niet de enige te zijn, de parkeerplaats staat al nagenoeg vol. Binnen valt me op dat iedereen heel kalm is en onderling afstand houdt. En we lijken allemaal ook meer geduld te hebben: we geven elkaar met een vriendelijk gebaar voorrang in de paden en we wachten rustig in de rij bij de kassa. Het kan dus anders, in leefstijl, in evenwicht tussen werk en vrije tijd, in bewustwording van wat écht
belangrijk is in het leven. Een nieuwe balans.

Nicole Meijer
De KeuzeCoach
April 2020