Geheim boek

Column door Eefke Peeters
vrijdag 11 februari 2022

In Amerika is een achtjarige jongen een grote hit geworden met zijn zelf geschreven en geïllustreerde boek. Hij had het in zijn Kerstvakantie gemaakt en stiekem mee de bibliotheek in gesmokkeld en achtergelaten in de hoop dat iemand zijn verhaal zo lezen. Nou, dat is gelukt!

Het boek heet The Adventures of Dillon Helbig's Crismis geschreven door ‘Dillon himself’ en gaat over hoe hij terug in de tijd gaat nadat een ster op een kerstboom ontploft.

De ouders van de jongen hoorden dit en belden de bieb op om het boek op te halen, want ze waren natuurlijk erg nieuwsgierig naar wat hun zoon had gemaakt. Maar dat ging niet! Want het was ondertussen een van de meest populaire boeken geworden die zij momenteel in hun bestand hebben. Tientallen mensen schreven zich in waardoor de laatste op de lijst het boek waarschijnlijk pas over vier jaar krijgt. De bibliotheek is nu aan het kijken om extra exemplaren te laten maken. Zodat iedereen de avonturen van Dillon kan lezen.

Hier word je toch blij van? Ik in ieder geval wel. Door zijn actie zijn er in zijn regio meer kinderen gaan schrijven en tekenen. En dat is precies wat de wereld nodig heeft; creativiteit. Letterlijk buiten de kaders kleuren! Ik hoop dat dit boek te koop wordt gezet. Dan bestel ik hem direct! Want dit is wat de wereld nodig heeft. Meer mooie, originele verhalen.


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie