Crowdfunding

Column door Eefke Peeters
donderdag 21 oktober 2021


Crowdfunding ik vind het echt een mooi fenomeen. Ik vind het ook leuk om af en toe te kijken op sites zoals gofundme.com en te kijken naar de mooie projecten. Er zijn verschillende categorieën en vooral creatief, non-profit en dieren vind ik leuk. Zo één keer in de twee maanden maak ik een tientje over. Zo heb ik over een jaar toch 6 projecten gesteund. Ik word daar persoonlijk echt heel blij van, dat je op deze manier bijdraagt aan de wens van een veelal onbekende.

Toen zag ik vorige week een crowdfundingactie waar ik juist intens verdrietig van werd. Je hebt het vast ook gehoord; het tragische nieuws van de drie pony's van Sprong Vooruit die woensdag 13 oktober om het leven zijn gekomen. Ze waren losgebroken uit een wei omdat ze ergens van schrokken. Waarschijnlijk van een harde knal waardoor niet alleen de drie pony’s schrokken, maar de hele kudde paarden. Zo erg dat de arme dieren alle kanten op zijn gehold en ook dwars door het stroomdraad heen. Er werd direct een zoektocht gestart, zo’n dertig buurtbewoners hebben uren mee gezocht net als de politie. Al snel werden tien paarden teruggevonden en vier shetlanders. Het leek allemaal zo goed te gaan, maar zeven kleine pony’s konden ze maar niet vinden. Na urenlang zoeken is de zoektocht gestaakt omdat men ook echt het vertrouwen had dat juist deze kleine pony’s in de buurt zouden zijn, op de vertrouwde paden die zij geregeld liepen.En voor vier pony’s was dat ook het geval, maar voor Buddy, Isa en Dana niet. Ze waren in paniek en in het donker op de N264 terechtgekomen waar de aankomende auto’s ze over het hoofd zagen.

Er is voor eigenaresse Sanne en de vele kinderen die graag hier paardrijles hebben een Crowdfunding actie opgezet. De pony’s hebben een mooi vast gedenkplekje gekregen in de manage en zullen natuurlijk nooit vergeten worden. En met het geld kunnen deze lieve pony’s ook niet teruggehaald worden, maar hopelijk steelt de nieuwe pony snel de harten van alle ruitertjes en van Sanne en kan de pijn toch iets verzacht worden.

Wil jij Sanne en de kleine ruitertjes helpen? Kijk dan snel op de site en doneer. Alle beetje helpen en ze zijn al een heel eind om een nieuwe lespony te kunnen kopen. Geef jij het laatste zetje mee?

advertentie