Goud!

Column door Eefke Peeters
donderdag 19 augustus 2021


‘Oh dat is echt goud!’ roept iemand. Niet omdat hij iets zag wat werkelijk het shiny edelmetaal was, maar omdat het simpelweg prachtig was. Goud is de nieuwe ‘bom’. En dan zeggen ze dat het achteruit gaat met de taal van de jeugd?

Ik mag voor Club Goud, die haar naam dus enorm eer aan doet, helpen met het werven van muziekmaatjes.
In Cuijk zijn er een aantal ouderen die enorm genieten van muziek, maar ook behoorlijk eenzaam zijn. Muziek heeft de magische kracht om herinneringen naar boven te halen. Maar hoe pijnlijk als je zo’n mooie memento krijgt, maar niemand om het mee te delen? Die eerste kus, die avontuurlijke roadtrip, het sjansen op de kermis, een crematie of je huwelijksdag?

Het Muziekmaatjes project wat Club Goud heeft opgericht bestaat uit een programma van 10 weken, de eerste en laatste week zijn (wanneer de maatregelen dit toelaten) gezamenlijk. Dat betekent nog 8 keer lekker mijmeren met jouw maatje. Ik kan me voorstellen dat je denkt, ja leuk Eef. Dat is twee maanden! Klopt, maar het is ongeveer een uurtje. Dus het is als je omdraait is het maar één werkdag.
Nee, ik onderschat het niet. Maar het idee dat we een rem moeten zetten op de aanmeldingen van de ouderen die enorm uitkijken naar het delen van hun favoriete muziek en de daarbij behorende herinneringen vind ik pijnlijk. We hebben nu één maatje die zich heeft opgegeven. Dat kan toch niet?
Als je mee wilt doen dan krijg je een prachtig handboek in de mail met handige handvatten. Hier kun je jezelf week bij week aan houden, maar ook lekker doen waar jullie zin in hebben. De ene oudere kletst jou je oren van je hoofd, de ander heeft genoeg aan gewoon iemand die meeluistert naar de muziek, terwijl weer een ander graag nieuwe muziek wilt ontdekken. Spreek het jou aan, maar heb je wel specifieke ‘wensen’ of vragen? Mail of app mij gerust. Aanmelden kan tot 1 september en dan gaan we de maatjes matchen. Dus geef gerust door wat je wel en niet zou willen! Twijfel je nog?
Geloof me het wordt GOUD!

Kom jij uit het Land van Cuijk en vind jij het geen probleem om een keer in de week naar Cuijk te rijden om een tijd die jullie beiden past?
Kijk hier voor meer info! 
 
advertentie