Helemaal niet lullig bedoeld!

Column door Eefke Peeters
donderdag 22 juli 2021


Wat leven we af en toe toch in een bizarre en lelijke wereld. Met acties waarvan je denkt; waarom? Waarom doen mensen soms toch de dingen die ze doen?
Maar juist daarom van mijn hand geen zwaar geschapen onderwerpen. Geen column waarbij je uit nijdigheid je telefoon door de kamer kan smijten of een waar je jouw ogen uit je kop jankt. Want lelijke en trieste onderwerpen, daar worden we al mee doodgeknuppeld.
Nee, laat mij maar lekker schrijven over lullige onderwerpen, zoals de oprukkende dildoplakker…

Deze persoon is al vanaf begin dit jaar actief. In Nijmegen, Utrecht en Doetinchem. Er wordt vanuit gegaan dat het één man is, die wellicht anderen inspireert. Post NL heeft gezegd dat ze het niet pikken en dat ze keihard aangifte willen gaan doen.
Maar ik denk dan bij mezelf; wat is de achterliggende gedachte?
Waarom plak je rubberen sekspeeltjes op een brievenbus?
Eerst dacht ik deze persoon wil misschien zeggen: Het leven kan hard zijn? Hou vol?

Ik ben er even over gaan mijmeren en toen wist ik het! De erectie staat ook wel bekend als fallus. En weet je waar de fallus voor staat? Een fallus brengt geluk en houdt demonen buiten de deur.
In Azië hebben ze deze symbolen vaak op hun huizen geschilderd, en niet op ware grote, maar vaak wel twee meter lang. Of indrukwekkende houten palen naast de voordeur. Met of zonder haar en ‘nieuw leven’ dat gezellig rond spettert en langs de deurpost druipt. In Zuid Korea doen ze er nog een schepje bovenop, daar vind je zelfs een PenisPark met 300 bijzondere exemplaren.

Dus ik denk dat de dildoplakkers ons willen beschermen tegen demonen en ons geluk willen geven.
Zeg nou zelf; dat is toch een mooie symboliek om je hard voor te maken?