Diamond painting

Column door Eefke Peeters
donderdag 15 juli 2021


Het regent. De hele dag. De hele week. Maar:

Het is goed voor de plantjes.
De lucht wordt schoner.
De regen op de ramen klinkt zo lekker rustgevend.
Alles wat nu valt, valt van het weekend niet meer.
Mijn auto wordt aardig schoon zo.
Ik hoef de ramen niet te wassen.

Meer fijne dingen van de regen weet ik echt niet. Het is halverwege juli! Het is tijd voor zon en een vakantiegevoel! Nu krijg je toch een soort herfstvakantie vibe?
Oke, nog eentje dan. Het is wel de ideale tijd om een nieuwe hobby te ontdekken. Veel mensen gaan iets doen wat lijkt op iets wat ze al doen. Schilderen wanneer je al tekent, bakken als je van koken houdt en mountainbiken als je al een fervent fietser bent. Maar nee, je moet eens iets doen wat het tegenovergestelde is van dat wat je normaal doet.

Ben je iemand met actieve hobby’s? Sporten om gezond te blijven bijvoorbeeld dan zou je eens iets moeten doen waar je echt stil bij moet zitten. Zoals een puzzel met 1000 stukjes, of diamond painting.
Ben jij iemand met praktische hobby’s? Zoals koken, dan zou je iets compleet nutteloos moeten doen, zoals het schrijven van een haiku of diamond painting.
Ben jij iemand met creatieve hobby’s zoals schilderen en beeldhouwen? Doe dan eens iets compleet niet creatief, zoals springtouwen of diamond painting.

Nu denk je waarschijnlijk; we hebben je wel door! Die Eefke heeft aandelen in Daimond Painting want die noemt ze drie keer. Nou, nee. Alles behalve dat. Ik kan geen inactievere, nuttelozere, niet creatieve activiteit bedenken als diamond painting. Het is een soort schilderen met Ravensburger maar dan met glimmende steentjes. Zodat je op het einde niet een 13 in dozijn schilderij overhoudt, maar een 13 in dozijn GLIMMEND schilderij.

‘Maar Eef, het maakt je brein zo lekker leeg. Gewoon een mooi glimmend nep diamantje op kleur in een bepaald vakje doen. Je hebt wel een beetje focus nodig anders doe je het verkeerd en loenst je leeuw.’
Kijk, dat vind ik dan leuk! Mislukte Diamond paintings, dus heeft iemand het geprobeerd, de concentratie opgegeven en boos alles steentje lukraak op het canvas gemieterd? Of uitermate gefocust maar toch de verkeerde kleur gebruikt en is je zebra nu wit-zwart gestreept ipv zwart-wit? Alsjeblieft laat het zien! Oké, en heb je echt een hele mooie en ben je daar trots op? Laat ook maar zien dan, misschien overtuig je me nog ????
 
advertentie