Ontdek de Sokkeltocht

Column door Eefke Peeters
donderdag 8 juli 2021


De zomervakantie komt steeds dichterbij en de regels van vandaag de dag worden er niet eenvoudiger op. Wat mag er nu wel en niet? Er is een hoop onzeker.Daarom heb ik twee zekere tips voor je:

Kleuren en geuren bij Landgoed Mookerheide
Pluk je eigen boeket bij de prachtige pluktuin of geniet van iets lekkers bij de foodtrucks van horeca ‘De Tuin’ bij Landgoed Mookerheide. Geniet van een kopje koffie met zoete verwennerij of een hartige paninini en wat denk je van Italiaans ijs?
Wandel rond tussen de kleuren en geuren van verse bloemen vers ijs.. Hoezo moeten we ver weg om te genieten?
Een mooie wandeling is bijvoorbeeld de gele Twee Schansenroute. Deze brengt je bij de uitkijktoren die je een mooi uitzicht geeft over het Maasdal.

Land van Cuijkse Sokkeltocht
Maar ook in het Land van Cuijk kun je nog plekken ontdekken die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien. Want vanaf morgen (vrijdag) kun je een bijzondere route kopen: de Sokkeltocht die je vanaf 16 juli kunt gaan lopen. Een verzameling van 3 heroïsche wandel- en podcasttochten langs 'helden op sokkels' in het Land van Cuijk. De eerste drie routes lopen door het prachtige, historische Grave, langs de betoverende Kuilen in Mill en in de schitterende Overloonse Duinen. Leuk om met vrienden, familie of lekker alleen te doen. Je komt fysieke sokkels tegen maar kunt onderweg ook podcasts luisteren over Land van Cuijks helden. Bijvoorbeeld over Het verhaal van Anna, de eerste vrouw van Willem van Oranje, geboren in Grave. Of het verhaal van de heldhaftige soldaten die de Slag bij Mill meemaakten. Of het verhaal van de jeneverheks in de Overloonse Duinen.
Maar het mooiste is misschien nog wel dat je zelf op een sokkel terecht kunt komen! Zie jij jezelf al shinen op zo’n schitterende verhoging die jou in jouw recht zet? Ik wel! Sterker nog, ik schreef er nog niet zo heel lang geleden een column over. En nu kun je dus door een code van 12 letters en cijfers te kraken een uniek 3d (stand)beeldje van jezelf winnen.
Oh en ook leuk, bij de aankoop van jouw sokkeltocht krijg je sowieso een setje heuse Land van Cuijkse heldensokken. 
advertentie