Coronakapsel

Column door Eefke Peeters
donderdag 30 april 2020


Hoe lang gaat dit nog duren?
Ik heb nu al zes positieve columns geschreven over de crisis waarin we nu verkeren. Ik ben er echt zo klaar mee. Waar ik eerst nog kon genieten van de vele vogeltjes, van het even stilstaan en op adem komen, van de creativiteit om me heen, denk ik nu vooral: Ik wil weer gassen. Ik wil rennen, vallen en opstaan. Ik wil met gesloten ogen en kloppend hart gillend in de achtbaan. Ik wil leven!

Ik las een tip van iemand op Social Media. Een mooie dame die zich iedere dag uitgebreid optut om vervolgens in huis rond te paraderen. Elke keer als ze dan een glimp van zichzelf opvangt voelt ze zich meer dan uitstekend. Misschien is dat het nu ook wel. Als ik mezelf nu per ongeluk in de spiegel zie schrik ik me rot! Waar mij jaren is wijs gemaakt dat je als roodharige niet grijs kunt worden, ben ik nu het levende bewijs dat dit wel degelijk kan. Daarnaast ben ik als ginger gezegend met hoogblonde wenkbrauwen. Deze laat ik altijd met liefde verven. Anders lijk ik dus gewoon geen wenkbrauwen te hebben. Ik ben dus gewoon letterlijk aan het verbleken. Daarom heb ik het volgende bedacht.

Als deze onzin dadelijk voorbij is, vind ik dat de salons minstens de eerste week op basis van ernst de cliënten moeten behandelen. Net als bij de spoedeisende hulp, waar een boor in je hand ook voor een verstuikte enkel gaat. Grijs gaat voor een te lange pony en gebrek aan wenkbrauwen definitely voor een vette huid. Het eerlijkste zou dan zijn wanneer we allemaal online foto’s posten bij onze eigen salons. En dat we dan massaal gaan stemmen op diegene die een behandeling het hardste nodig heeft.
Dan weet ik één ding zeker. Dat ik ook eindelijk eens iets win!

advertentie