Quarantainecolumn 1

Column door Eefke Peeters
donderdag 2 april 2020

Pff, Corona.
Het gooit nogal wat roet in het eten. Ik probeer iedere week iets positiefs te schrijven, wat me al jaren prima afgaat. Ik haal mijn inspiratie uit van alles en nog wat. Maar ik merk nu wel, dat ik dat vooral buiten of door anderen krijg. Nu begin ik al langzaamaan quarantaine-inspiratiegebrek te ontwikkelen.
Toen dacht ik: Ik zie mijn collega’s voorlopig toch niet live, ik ga gewoon de allerleukste groepsvideo-belblunders met jullie delen. Een collega die vergeet zijn camera uit te zetten en met ons naar het toilet wandelt of een partner van iemand die iets gênants doet. Al vanaf quarantaine dag 1 zit ik klaar met mijn schrijfblokje. Maar niks. Een keer kwam er een langzaam een knuffel naar boven en bleek een dochtertje haar moment of shine te pakken met een soort privé poppenkast. Maar dat was schattig, in plaats van hilarisch. Zelfs de collega’s met baby’s kunnen hun hele verhaal doen terwijl de baby’s uiterst lief in de camera lonken. Het hoogtepunt tot nu toe was de collega die afgelopen vrijdagmiddag klaar zat met cocktail, zonnebril en palmboom voor de virtuele vrijdagmiddagborrel.
Toen dacht ik, dan maar de irritaties delen die je als gezin ondervindt, waar opeens iedereen thuis is. Maar ook daar gaat het wonderbaarlijk prima. Fijn natuurlijk, maar doodsaai. Maar goed wat niet is, kan nog komen. Volgende week is er vast een collega die zo gewend is aan de webcams dat hij ze vergeet. En bijvoorbeeld zijn neusharen gaat trimmen. Of het loopt thuis toch zo op dat ik vanuit het schuurtje mijn column ga schrijven. Laten we het hopen! Maar stel dat dit nu niet gaat gebeuren, dan kunnen jullie mij misschien wel inspireren. Mochten jullie nu wel hilarische groepsvideobelblunders beleven of thuis grappige quarantaineirritatieophopingen hebben dan kunnen jullie mij ook gewoon mailen. Ik zal deze discreet anoniem verwerken in mijn Quarantainecolumn deel 2.

column.eefke@gmail.com


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie