Make love not war!

Column door Eefke Peeters
donderdag 8 augustus 2019


Als Chefkok heb je het geluk dat je de hele dag omringd bent met eten en dit ook mag, sterker nog, moet voorproeven. Ben je werkzaam in een hondenpension dan kun je de hele dag honden aaien. Heb je een wijngaard dan is wijn proeven een must. Een kleine greep uit mijn droombanen. Maar mijn echte droombaan heb ik gelukkig al! Want door mijn vakgebied mag ik bijvoorbeeld naar Roepaen Reggae!

Nu hou ik van ontzettend veel verschillende muziekstijlen en reggae hoort daar zeker bij. Ik ben daar denk ik door Doe Maar mee in aanraking gekomen die hierdoor geïnspireerd waren. En uiteraard held Bob Marley! Ik vind de hele laidback sfeer en 'be true to you'- sfeer van reggae echt tof. Ik luisterde als tiener altijd al naar songteksten en pijn van onderdrukking en het belang van je roots die je vaak bij Reggea hoort grepen mij aan. Neem 'Could you be loved'. Ik pik er wat zinnen uit.

The road of life is rocky and you may stumble too. So while you point your fingers, someone else is judgin` you. Don`t let them change you, or even rearrange you, Oh! No. We`ve got a life to live. You ain`t gonna miss your water, until your well runs dry. Could you be loved en be loved?

Ik geloof steeds meer in de kracht van muziek. En Reggae brengt mensen als geen ander samen. Maar het is geen schattige, sluit je ogen en de wereld is fantastisch muziek. Nee, het is een 'wees trouw aan jezelf' en 'hou van je medemens' groove. En daar mag ik dus in het weekend van 31 augustus en 1 september naar toe. Check de mooie website en nog beter koop kaartjes en ben er gewoon bij. Het is op zaterdag 31 augustus en er is zelfs een Reggae Camp waar je kan logeren en de volgende dag kan genieten van nog een top programma! Het is bij het toch al prachtige Roepaen in Ottersum, net buiten de Land van Cuijk grenzen. Dit mooie klooster wordt ondergedompeld in het kleurenpalet van goudgeel, groen en rood en wordt een podium voor rasartiesten en publiek om de liefde en het leven te vieren!
So be there, man! Remember: Make love not war!
advertentie