Ziek, zwak en misselijk

Column door Eefke Peeters
dinsdag 19 juni 2018

Ieder mens heeft zo zijn allergieën. Misschien ben je lactose intolerant, heb je een glutenallergie of kun je geen stukje appel of nootje door je keel krijgen? Is er geen fysieke allergie, dan heb je ongetwijfeld wel een mentale. Misschien krijg je jeuk van mensen die erg smakken tijdens het eten of kun je er niet tegen wanneer je bestek verkeerd ligt. Ik ben allergisch voor hypochonders. Mensen die bij elke dwarse scheet letterlijk denken dat ze blindedarmontsteking hebben. Beetje allergisch ben ik ook voor mensen die te koop lopen met hun allergie of ziekte.
Zelf heb ik de ziekte van Ménière ik denk dat bijna niemand dat weet. Dit heeft te maken met een niet goed werkend binnenoor. Ik heb hierdoor snel last van duizelingen en kan bijvoorbeeld slecht telefoneren. Het is alsof ik soms geen filter heb en alle geluiden om mij heen net zo hard binnenkomen. Wanneer iemand mij belt die in de auto zit bijvoorbeeld, of ik hoor honden op de achtergrond dan kan ik er niks meer van maken. Nu denken jullie natuurlijk; waarom vertel je dit als je zelf allergisch bent voor mensen die te koop lopen met hun ziekte?

Nou, omdat het kermisseizoen echt los is! Deze week is het kermis in Boxmeer en vervolgens is het deze zomer bijna ieder weekend wel ergens gezellig kermis. Ik vond dat vroeger echt fantastisch. We waren met vriendinnen al weken bezig met wat we aan gingen doen en wat onze vaste spot zou worden. Meestal werd dat de Cakewalk, ook wel funhouse, ook wel lunapark genoemd. Dat is trouwens, nu ik er over nadenk, ongeveer precies hoe ik me geregeld voel. Herrie om me heen en het gevoel alsof de hele wereld linksom, rechtsom en over de kop gaat. Alleen kan ik dan niet uitstappen wanneer ik wil.
Ze hebben nog geen oorzaak gevonden voor Ménière, misschien is het wel gerelateerd aan mijn uren in de Cakewalk! Ik vind het zo jammer, want de kermis is de plek waar je jezelf weer helemaal lekker kind kunt voelen. Kei hard gillen in het spookhuis, meezingen in de spin, je buikspieren trainen in de Booster. Het is allemaal niet meer aan mij besteedt. Maar ach, gelukkig heb ik kinderen die dit voor mij kunnen inhalen. Dus ook al zijn ze ziek, zwak en misselijk nog één rondje in de cakewalk! Voor mama!

Veel kermisplezier gewenst!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie