Ontdek Overloon met Eefke!

Column door Eefke Peeters
vrijdag 15 maart 2024

In het zuidelijke deel van het Land van Cuijk ligt het charmante dorpje Overloon, waar Eefke onlangs een aantal hotspots heeft bezocht. Een van haar stops was de tentoonstelling "Hel en Hemel" van kunstenares Eveline Visser. Deze driedimensionale kunstuiting is onderdeel van de Kapellenbaan. Verborgen onder een zandduin, vlak buiten het Oorlogsmuseum, ontdekte Eefke deze verborgen expositieruimte. De ruimte is compleet beschilderd, waarbij vloeren, muren en plafonds samen één groot kunstwerk vormen.


Daarnaast bracht Eefke een bezoek aan PLIEN, een uniek winkeltje vol verrassingen! Van cadeautjes tot vintage items, modelbouw, hobby artikelen en handgemaakte souvenirs, hier vind je het allemaal. Bovendien is PLIEN ook een toeristisch informatiepunt voor het Land van Cuijk.


En last but not least genoot Eefke van een heerlijke, uitgebreide lunch bij Boompjes Restaurant. Met een plekje in de top 100 Beste Groenterestaurants ter wereld, 12 punten in de Gault & Millau gids en een Bib Gourmand van Michelin, is een bezoek aan dit restaurant zeker de moeite waard.


Wil jij ook op ontdekkingstocht in Overloon? Neem dan een kijkje op www.visitlandvancuijk.nl voor nog meer tips en inspiratie!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie