Verborgen pareltjes

Column door Eefke Peeters
maandag 18 december 2023

Hallo mede inwoners van het grootste én mooiste stukje Brabant! Wist je dat we sinds de samensmelting van Grave, Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert, qua oppervlakte, de grootste gemeente van Brabant zijn geworden? Groot én prachtig! Maar nu komt de vraag - weten we eigenlijk wel hoe veelzijdig we zijn geworden?

Ik spreek nog steeds vaak mensen die graag vertoeven buiten de grenzen van het Land van Cuijk, maar niet beseffen hoe mooi het binnen die grenzen is.

Heb jij al die mooie bezienswaardigheden in het Land van Cuijk al eens bezocht? Het zijn plekken om trots op te zijn. Trots op al die dorpen -en natuurlijk ons charmante stadje Grave- die samen het Land van Cuijk vormen. Het wordt hoog tijd dat we dat meer gaan omarmen! Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf ook nog lang niet overal geweest.

Mijn vlogs en blogs brengen mij op plekken waar ik nog niet eerder was. Zo ging ik voor het eerst mee met een Groeter in Overloon om te luisteren naar de indrukwekkende oorlogshistorie, was ik bij de Nieuwjaarsduik bij de Kuilen in Mill, bezocht ik een aantal van de mooiste terrassen en nam ik onder andere een kijkje bij het verrassende Gemaal van Sasse.  


Heb jij nog een tip voor een bijzondere plek in het Land van Cuijk waarvan jij denkt dat niet iedereen dat weet? Deel dat dan met ons. Laten we samen de regio op de kaart zetten. Jij, ik, wij - samen maken we van ons Land van Cuijk niet alleen allemaal losse, verborgen, ongepolijste pareltjes, maar één schitterende, opvallende ketting!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie