Griezelig leuke Herfst in het Land van Cuijk

Column door Eefke Peeters
maandag 16 oktober 2023

Oktober is niet alleen de maand van vallende bladeren en pompoenen, maar ook de maand van griezelen tijdens Halloween! In het Land van Cuijk kun je je klaarmaken voor een spooktaculaire tijd, want er zijn allerlei geweldige evenementen gepland. Ik licht er graag een paar uit! 


Satansboleten, heksenboter en duivelseieren

Dat klinkt intrigerend he? En dat is het ook! Op 12 oktober zal er een lezing worden gehouden bij het MFC in Beugen. Tijdens deze avond zal onder meer uitleg gegeven worden over: wat voor organismen zijn paddenstoelen, hoe komen ze aan hun voedsel, de vormenrijkdom en wat is het onderscheid tussen mycorrhiza-paddenstoelen, saprofyten en parasieten? Op zaterdag is er dan aansluitend een excursie die net als de lezing begeleid wordt door Gerard Compiet. 

Meer weten? Klik dan hier.


Heksenfestival in Westerbeek

Op 21 oktober wordt Westerbeek omgetoverd tot een magische plek voor heksen, want daar vindt HXTIVAL plaats. Dit evenement markeert het Heksennieuwjaar en belooft een betoverende dag te worden. Midden in de natuur kun je genieten van lezingen, workshops over onderwerpen als numerologie, gezichtlezen en kundalini-energie, en zelfs een grimoire of vilten godin maken. En zijn live muziekoptredens en heerlijk eten van foodtrucks. Mis deze kans niet om bekende heksen te ontmoeten en meer te leren over de magische kant van het Land van Cuijk. 

Meer weten? Klik dan hier.


Halloweentocht in de Heeswijkse Kampen

Op zoek naar een spannende Halloween-ervaring? Begeef je dan op 28 oktober naar de Heeswijkse Kampen in Cuijk voor een griezelige Halloweentocht, als je durft! Dit evenement belooft je de stuipen op het lijf te jagen terwijl je door donkere paden en enge scènes loopt. Kom samen met je vrienden en familie in de Halloweenstemming en geniet van een angstaanjagende avond.

Meer weten? Klik dan hier.


Nacht van de Nacht 

Op 28 oktober wordt ook de Nacht van de Nacht gevierd, een initiatief dat zich inzet voor het verminderen van lichtvervuiling en het waarderen van de duisternis. Het Land van Cuijk biedt de perfecte omgeving om van de nachtelijke hemel te genieten. Doe alle lichten uit en ga naar buiten om de sterren te bewonderen. Dat is niet griezelig, maar juist een vredige en serene manier zijn om je maand oktober af te sluiten. Meewandelen met een mooie Nacht van de Nacht wandeling kan bijvoorbeeld in Gassel.

Meer weten? Klik dan hier.


Dus of je nu van spanning houdt, de natuur wilt verkennen of gewoon wilt genieten van de magie van de herfst, ons Land van Cuijk heeft voor elk wat wils. Mis de betovering van oktober niet en plan een of meerdere van deze leuke ervaringen in! 


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie