Zondag 3 maart 2019: KNAKWORSTRENNEN BEUGEN Deel dit artikel ‹ Terug

Zondag 3 maart 2019: KNAKWORSTRENNEN BEUGEN

Geplaatst op: donderdag 14 februari 2019


“De meest kolderieke paardenrennen van Nederland“

Als je op carnavalszondag een mooie race wilt zien tussen mensen die op de rug van andere mensen zitten, moet je zeker naar Beugen komen. Je snapt dat de ruiters noch de 'paarden' er gewoontjes uitzien. Het is immers carnaval.

35e editie
Hét leukste en gezelligste evenement van carnavalszondag in de regio staat voor de 35e keer op het programma. Het is echter niet alleen de race zelf meer waar het publiek massaal op af komt, maar ook de inmiddels befaamde Knakworst-afterparty is voor veel carnavalsvierders de reden om op zondag naar Beugen af te reizen om het echte, authentieke carnavalsgevoel te beleven. Ook dit jaar zal er weer een heuse feesttent aan het parcours te vinden zijn, waar na afloop van de Knakworstrennen verschillende artiesten zullen optreden. De “meest kolderieke paardenrennen van Nederland” staan dus ook dit jaar weer garant voor een hele dag vol carnavalsvertier voor jong én oud.

Ontstaan van de Knakworstrennen
In 1985 werd de eerste editie van de Knakworstrennen voltrokken. Een Beugense asfaltweg vormde het strijdtoneel van tientallen deelnemers die streden om een inmiddels felbegeerde Koningstitel. Terzijde moet gezegd worden dat alleen inwoners uit Beugen als ruiter kunnen deelnemen. Dit unieke en zeer vermakelijke evenement werd direct een doorslaand succes. In de jaren die volgden werden de Knakworstrennen professioneler opgezet. In verband met enkele (lelijke) valpartijen wordt de asfaltweg sinds jaar en dag bestrooid met geel zand. Daarnaast worden de ‘menspaarden’ verplicht om een valhelm (in de vorm van een paardenkop) op te zetten. Extra voordeel hierbij is dat de moeilijkheidsgraad van de
Knakworstrennen flink toegenomen is. Door de ongelijke zandlaag zal het winnend koppel goed moeten kunnen balanceren tussen snelheid en evenwicht.

Door de groeiende opkomst langs het parcours werd de organisatie gedwongen om een andere locatie te kiezen. Zodoende wordt in hartje Beugen deze prachtige traditie nog immer voortgezet, en is er voor elke toeschouwer een mooi plekje te vinden. In ruim 30 jaar tijd zijn de Knakworstrennen een begrip geworden en ook in de toekomst willen we de titel ‘Meest kolderieke paardenrennen van Nederland’ waar
blijven maken. Traditiegetrouw vinden de ‘paardenrennen’ plaats op carnavalszondag en zijn er honderden mensen uit Beugen en omstreken present om de Knakworstrennen te aanschouwen. 

Waar, wanneer en hoe laat?
De Jongens van de Knakworst verwelkomen je graag op carnavalszondag 3 maart 2019 in Beugen. Via onze social media kanalen houden wij uiteraard iedereen op de hoogte die helaas niet bij dit unieke carnavalsevenement aanwezig kan zijn.

Wanneer: Carnavalszondag (3 maart 2019)
Locatie: Nabij Café ’t Posthuis (Kerkplein 1 te Beugen)
Aanvang: 10.31 uur