Deel dit artikel ‹ Terug

Emil en Judith Minten jubileum prinsenpaar in Mill

Geplaatst op: dinsdag 13 november 2012


Emil en Judith Minten jubileum prinsenpaar in Mill

Op zaterdag 10 november (na middernacht dus 11 11) was het in Mill na veel speuren, gissen en raden eindelijk zover. Prins Emil (Minten) en prinses Judith (van Mil) verschenen als 55e prinsenpaar van ’t Gèrmelaand. Het was een spectaculaire verschijning die een prima finale was van een spannende en muzikale strijd om de grote Gèrmebokaal. Die avond waren er namelijk 7 liedjes die een gooi deden naar de titel Blèrlied 2013. Deze titel ging naar de Professors.

Cultureel Centrum Myllesweerd werd zaterdag 10 november voor het eerst omgetoverd tot Gèrmestal. De opening van het carnavalsseizoen 2013 stond namelijk op het programma. Niet zomaar een seizoen, het is het jubileumseizoen waarin het 55 jarig bestaan van carnaval in Mill wordt gevierd. Tijdens deze avond streden om te beginnen 7 liedjes om de Gèrmebokaal. Vur Mekaar, Toeternietoe, Een grote bende, Duo M & M, De Professors (winnaar 2011 – 2012) en de nieuwkomers 'T oog wil ok wa en De Ex-Jongkers. Een deskundige jury koos samen met het publiek de Professors als winnende schlager.

Op deze avond die gepresenteerd werd door Matthijs vd Linden was ook een dans te zien van de GèrMills. Samen met de muzikale strijd rond de Gèrmebokaal was dit alles een prima opmars naar de grote finale. De verschijning van het 55e prinsenpaar van ’t Gèrmelaand. Vele namen deden in het geruchtencircuit de ronde, maar niemand durfde 100% zeker te zeggen wie dit jubileumpaar zou zijn. Via een spectaculaire presentatie in de vorm van een film werkte de prinsencommissie naar het moment van verschijning toe. Onder luid applaus verschenen prins Emil d’n urste en prinses Judith als 55e prinsenpaar van ’t Gèrmelaand.

Op zaterdagavond 1 december wordt het jubileumpaar een prinsenreceptie aangeboden. Dit om 19.11 uur in Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill. Die avond wordt ook het Jongkerpaar voor dit seizoen bekend gemaakt. Iedereen is hierbij van harte welkom.