Deel dit artikel ‹ Terug

Cruise kapiteins carnavallen in Land van Cuijk

Geplaatst op: maandag 13 februari 2012


GIGLIO PORTO – De internationale beroepsvereniging van Cruise-kapiteins heeft besloten het jaarlijkse uitstapje deze keer in het Land van Cuijk te laten plaatsvinden, en wel tijdens carnaval.
Meestal is hun budget voor deze uitstapjes wat ruimer, maar de laatste tijd zitten de kapiteins een beetje aan de grond. Ze hopen niet nog een keer het schip in te gaan en daarom hebben ze hun cruiseschepen tijdelijk verwisseld voor zuipschuiten. Een logische keuze gezien de specialiteit van de heren, zowel buiten als binnen werktijd: het slempen aan de bar tegen de klippen op. En daarvoor kunnen ze tijdens het carnaval prima terecht in Oost-Brabant.
Het viertal - onder leiding van schuinsmarcheerder Schettino - kan toevalligerwijs ook nog een aardig stukje muziek maken, en daartoe hebben twee kroegen hun podium ter beschikking gesteld. Het gaat om café ’t Hert in St.Anthonis en café Kansas in Cuijk. Normaal gesproken gaan de kapiteins bij zulke grootscheepse gelegenheden in zee met harmonie Costa Concordia, maar die samenwerking is onlangs op de klippen gelopen. Vandaar dat ze nu opgescheept zitten met enkele regionale muzikanten.
De kapiteins steken eerst van wal in thuishaven ’t Hert, St.Tunnis op carnavalsmaandag vanaf 20.00u en gooien het over een andere boeg op carnavalsdinsdagmiddag vanaf 13.30 in Cuijk bij Kansas, precies tijdens de Kroegetocht.