Deel dit artikel ‹ Terug

Cv De Verkeskop Beugen presenteert: Prins Thijn d'n Urste en Prinses Leonie

Geplaatst op: maandag 14 november 2011


Het carnavalsseizoen in Beugen is afgelopen zaterdag weer gestart. Op zaterdag 12 november werd tijdens een gezellige Liedjesavond en Prinsenbal de nieuwe Prins bekend gemaakt. Om 11 over 11 was het moment aangebroken. Tijdens een schouwspel werd met een "Big Boem" Prins Thijn d'n Urste bekendgemaakt als de nieuwe prins van De Vèrkeskôp. Prins Thijn (Daanen) zal samen met zijn Prinses Leonie over het Vèrkeskopperiek heersen in het jaar 2012. Prins Thijn en Prinses Leonie worden ondersteund door hun adjudant, Marco Groot.

Prins Thijn d'n Urste is 32 jaar en woont aan de Brouwersstraat in Beugen. Bij Thijn zit het carnaval in zijn bloed. Als bestuurslid, als één van de Knakworstmannen en frequent deelnemer aan de Pronkzitting is hij een bekend figuur bij de carnavalsvierders. Beroepsmatig is Thijn vakspecialist van de afdeling Gemeentewerken bij de Gemeente Boxmeer. Thijn is verdediger van de hoofdmacht van
Vios '38 en autoliefhebber.

De lijfspreuk van Prins Thijn d’n Urste luidt:

“Een slecht humeur goj ik nie dulde
Alleen plezier graag, woarvur hulde”.

Natuurlijk stond 12 november niet alleen in het teken van het uitkomen van de nieuwe prins. Het was ook Liedjesavond. Verschillende groepen lieten op het podium zien welk muzikaal talent zij bezaten, of juist wat minder. Winnaar van de avond werd, evenals vorig jaar, de groep 'Achilles Stars' met hun nummer 'Carnaval kan nie zonder mien´. De publieksprijs ging naar de "Posthuus Crew", de groep van het plaatselijke café. De volleyballers van de Achilles Stars zullen automatisch ook te zien zijn op de komende pronkzittingen in Beugen.

Ook werd er tijdens deze avond op gepaste wijze afscheid genomen van Prins Sander d’n Urste. Hij heeft zijn rol als Prins op voortreffelijke manier vervuld. Ook werden de nieuwe raadsleden Pascal Cremers en Michel Schaminee welkom geheten, evenals het nieuwe bestuurslid Sandra Claassen.

Kijk ook op de website www.cvdeverkeskop.nl. Vernieuwd met foto´s en teksten over de liedjesavond en het prinsenbal !!

Carnavalsvereniging De Vèrkeskôp Beugen
www.cvdeverkeskop.nl