Deel dit artikel ‹ Terug

SCM 't Germeland komt met eigen jubileum bier

Geplaatst op: maandag 26 september 2011


In het weekend van vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december 2012 viert Stichting Carnaval Mill het 55 jarig bestaan van carnaval in Mill. Diverse activiteiten worden er dat weekend in en om Myllesweerd georganiseerd. Maar eerder al merkt u dat SCM ’t Germelaand volop bezig is met dit jubileum. Zo komt er een speciaal jubileum bier waarvoor onlangs de eerste stappen zijn gezet.

SCM voorzitter Marcel Peters heeft over het zelf brouwen van een Germebier informatie ingewonnen bij het Mills Bier Drinkers Gilde. Samen met hun voorzitter Robbert Verweijen is onlangs een stuk grond uitgekozen waar de granen voor dit Germebier gezaaid zullen worden. Volgens Verweijen is dit de juiste grondsoort voor het bier wat SCM in het begin van 2012 al op de markt wil brengen. “We hebben diverse locaties onderzocht maar dit stukje grond heeft alles wat nodig is.”

Zowel Marcel Peters als Robbert Verweijen willen nog even niets vertellen over het biersoort, de smaak en de exacte datum waarop het Germebier beschikbaar is. Hierover geven zij later meer duidelijkheid. www.germelaand.nl