Actief voor Goede Doelen – nu ook online doneren! Geld doneren
Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Actief voor Goede Doelen – nu ook online doneren!

Geplaatst op: woensdag 22 maart 2023


In economisch lastiger tijden, vinden veel mensen het toch belangrijk om iets voor een ander te kunnen doen en te geven via Goede Doelen. Zo’n 10 jaar geleden zijn de krachten gebundeld en is het initiatief Samen Sterk voor Goede Doelen Boxmeer gestart met de gezamenlijke collecteweek. Dit jaar van 27 maart tot en met 1 april. Mensen vinden het vervelend wanneer elke week iemand aan de deur komt voor een collecte. Vooral kan het storend zijn bij het eten of je moet op zoek naar contant geld, wat er minder is. 


Er is voor 18 goede doelen één envelop die huis-aan-huis verspreid wordt en later weer wordt opgehaald. U geeft op het formulier uw voorkeur aan. Een bedrag kan contant in de envelop worden gedaan, maar ook kan een Betaalverzoek-QR-code gebruikt worden. Een bankoverschrijving of de bekende eenmalige machtiging zijn ook mogelijk. 


Techniek maakt het de mens gemakkelijker. Dit jaar is een donatie-module op www.goededoelenboxmeer.nl nieuw. 

Nu is het mogelijk uw voorkeur online aan te geven en met ideal de betaling te doen. Praktisch en makkelijk, maar ook betrouwbaar. De website is beveiligd en alle 18 goede doelen hebben de ANBI status en worden onafhankelijk door CBF getoetst. 


Deze mogelijkheid tot online doneren met aangeven van een voorkeur is het hele jaar mogelijk. Het is vrij nieuw in Nederland en door samenwerking met Cybox opgezet. De module maakt een gelabelde overboeking naar de 18 goede doelen ook buiten de actieperiode mogelijk.


De stichting Samen Sterk voor Goede Doelen Boxmeer heeft sinds 2021 ook zelf de ANBI status. Voor u is het daarmee makkelijker om in één keer de gift voor de 18 Goede Doelen als eventuele aftrekpost op te geven aan de belastingdienst. 


Mocht U na het lezen van bovenstaand stukje denken hé dat is iets voor mij, wij zoeken enthousiaste vrijwilligers. Vele handen maken nog altijd licht werk. Neem dan contact op via goededoelenboxmeer@gmail.com 


De formulieren ontvangt u vanaf 20 maart in de brievenbus. Vanaf 27 maart tot en met 1 april worden ze bij u huis aan huis opgehaald. Alle collectanten hebben een gele verzegelde emmer en een legitimatiebewijs bij zich. 


Wilt u nu al een donatie invullen, ga dan naar de website www.goededoelenboxmeer.nl Ook voor meer info over de collecte.