De Kruiden van de Maasheggen zijn gezaaid: op naar de lente! Het handmatig inzaaien van de kruidenplanten in het Maasheggenlandschap
Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

De Kruiden van de Maasheggen zijn gezaaid: op naar de lente!

Geplaatst op: vrijdag 17 februari 2023


Ongeveer een jaar geleden zijn we officieel een stichting geworden en hebben we een mooie subsidie van AgroProeftuin de Peel en RNOB mogen ontvangen. We hebben een heleboel thee (en koffie) gedronken aan de keukentafels van boeren, landeigenaren, dagbestedingen, lokale producenten en lokale (horeca-)ondernemers. Er staat een prachtige webshop online waar we, inmiddels alweer vijf heerlijke theemelanges verkopen. En.. deze winter hebben we gezaaid! Op maar liefst drie verschillende plekken binnen het maasheggengebied. Zie hier Peter, ecoloog van Natuurbalans a.k.a. onze steun en toeverlaat als het gaat om inheemse kruiden. En nu maar wachten, heel veel geduld hebben en de natuur haar werk laten doen. Meer weten over onze hobbelige weg naar dit punt? Lees dan deze blog.


De Grondlegger

Hier is het allemaal begonnen! Het jaar was 2019 en samen met Natuurlijk Resi organiseerde Janneke vanuit De Meerstoel kruid- en struintochten in het Maasheggengebied. Na afloop moest er natuurlijk een passend drankje bij worden geschonken. En wat is er nu beter dan de kruiden die je tijdens je tocht door de Maasheggen veel ziet vervolgens te proeven? Tadaa, het idee van Maasheggen Kruidenthee was geboren. En dat maakt deze zacht bloemige en friszoete thee de enige échte eerste melange, De Grondlegger! Het is een allemansvriend die je ieder moment van de dag kan schenken.


Proost, op de Maasheggen! 

Voor iedereen die ons nog niet kent, wij zijn Marloes en Janneke. Marloes, (theesommelier en tekstschrijver) en Janneke (conceptdenker en social designer) zijn de twee dames achter Kruiden van de Maasheggen. Een initiatief dat haar oorsprong kent bij De Meerstoel. Je weet wel, dat leuke plekje bij de sluizen in Sambeek, dat helaas niet meer is. Hoewel we dus niet meer werken in het gebied, voelen we ons toch nog steeds verantwoordelijk om samen met jullie, de leuke theedrinkers uit Nederland en ons fantastische lokale netwerk biodiversiteit te vergroten. Want, door jou blij te maken met buitengewone én buitengewoon heerlijke kruiden theemelanges, brengen we zeldzame inheemse kruiden terug binnen het enige UNESCO biosfeergebied in Nederland, de Maasheggen.


Proef de Maasheggen Kruiden

Weet je, thee hoeft niet van ver te komen. Onze foodprint kan beter! Samen met lokale boeren en landeigenaren zaaien we, plukken we en oogsten we ons een weg naar een meer kruidenrijk Maasheggengebied. En meer kruiden = meer kruidenthee.

Ieder slokje Maasheggen Kruidenthee helpt zo mee aan het herstel van onze biodiversiteit. En tegelijkertijd kun je gezond genieten van theeleuten met toch wel erg bijzondere kruiden in je kopje. Dat is toch een geweldig gevoel? Dan nu alvast een proost op jouw Maasheggen theemoment en vergeet niet om voor, na of tijdens het drinken de natuur in te gaan om ook daar de kruiden te spotten! Tot snel in de Maasheggen! 


Bezoek de webwinkel