Tweede editie event ME-N-U zorgt voor opschudding in Boxmeer Tweede editie event ME-N-U zorgt voor opschudding in Boxmeer
Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Tweede editie event ME-N-U zorgt voor opschudding in Boxmeer

Geplaatst op: dinsdag 18 oktober 2022


Op woensdag 13 oktober waren ruim 60 deelnemers aanwezig op het tweede event van Community ME-N-U, deze keer georganiseerd bij Marel Poultry in Boxmeer. Jonge professionals uit de regio Land van Cuijk & Maasduinen hebben dit event opgezet met het doel om de helden in de Agri, Food, Tech & Health sector te inspireren en activeren. De community gelooft namelijk in de kracht van het verbinden van verschillende generaties en branches. Zij hebben een duidelijke visie; “In 2030 bivakkeren we in de top 5 van Nederland volgens de regionale Monitor Brede Welvaart van het CBS!” Ook deze tweede editie was een groot succes! 


Professor Maria Hopman over gezonde voeding

Keynote spreker deze avond was professor Maria Hopman, lid van de GezondheidsRaad en bekend van de veldexperimenten rondom gezonde voeding en fysiologie tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en de Zeven Heuvelenloop. Al direct met haar aftrapt stipt Maria een mooie visie aan; Waarom creëren we in het Land van Cuijk & Maasduinen niet een Blue Zone? Een gebied op de wereld waar mensen op een gezonde manier meetbaar ouder worden, vaak met een specifieke leefstijl waarin gezonde voeding en beweging centraal staan. Door middel van stellingen nam Maria de deelnemers mee in de feiten en fabels over gezonde voeding. De vernieuwde inzichten over het effect van eiwitten op ons lichaam zette de club aan het denken. Vragen over het vroeger veel gebruikte levertraan, het gebruik van eiwit in combinatie met sporten en de consumptie van insecteneiwitten passeerden de revue. “Het verhaal van Maria Hopman is voor mij een echte eyeopener. Ik ben al heel goed bezig, maar ik heb nu de inzichten om met voeding meer accenten te leggen”, vertelt een van de deelnemers. 


Demo Center Marel Poultry

Vanuit de evenementenhal van Marel Boxmeer werden de deelnemers begeleid naar het Demo Center. Hier gaven twee specialisten van Marel uitleg over de techniek van een portioneermachine, inclusief een korte demonstratie van de productie van vega schnitzels. Dat Marel innovatief is werd duidelijk; Eén machine kan allerlei soorten ‘massa’ vormen tot het gewenste product. Van visburger tot schnitzel en van vegasnack tot groenteschijf. Het Marel Demo Center is dé plek waar klanten met Marel onderzoeken hoe zij samen tot een innovatieve oplossing kunnen komen voor wat betreft consumentenproducten. Omdat Marel klanten van over heel de wereld bedient werden er voorheen veel vliegbewegingen gemaakt. Inmiddels heeft Marel Demo Centers in onder andere Kopenhagen, Shanghai en Brazilië om ook daar de werking en resultaten van de machines te demonstreren en zo luchtverkeer te reduceren. De deelnemers waren zeer positief over het bezoek aan het Demo Center. Een van de deelnemers gaf aan: “Interessant om bij een van dé grote spelers in het Land van Cuijk letterlijk een kijkje in de keuken te nemen.”

Activatie gestimuleerd door break-out sessies

De afsluiting van de avond is ingevuld met vier cross-sectorale break-out sessies en een borrel. Volgens de community hebben de sessies hun doel bereikt, namelijk het tot stand brengen van activatie. In elke groep zijn mensen geïmponeerd of naar voren gestapt om aan de slag te gaan met de thema’s:

Ondernemen en voedselonzekerheid in oorlogstijd

Over hoe je als jongere impact maakt in de regio

De impact van guerrillamarketing en storytelling

Luchtkwaliteit, energiebesparing en duurzaamheid op basis- en middelbare scholen


Toekomst ME-N-U 

ME-N-U komt terug met wederom een inspirerend programma rondom Agri, Food, Tech & Health. 

Máár dat is niet alles. De community faciliteert waar nodig en mogelijk de vraagstukken voortgekomen uit de break-out sessies. Blijf via LinkedIn en Instagram op de hoogte van alle updates rondom Community ME-N-U én wanneer het nieuwe event gepland staat!