Fabriek Danone aan Grotestraat Zuid nog tot maximaal 1 juli a.s. in gebruik. Gemeente Land van Cuijk
Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Fabriek Danone aan Grotestraat Zuid nog tot maximaal 1 juli a.s. in gebruik.

Geplaatst op: vrijdag 30 september 2022


De gemeente Land van Cuijk en de directie van Danone zijn overeengekomen om het huidige gebruik van de Nutricialocatie aan de Grotestraat te Cuijk nog eenmaal te verlengen tot aan 1 juli 2023. Deze verlenging leidt niet tot vertraging van de woningbouw op het terrein van het voormalige Merletcollege. De aanvullende huur die de gemeente ontvangt voor het voortgezette gebruik kan de gemeente inzetten om te komen tot een meer gedifferentieerd woningbouwprogramma voor het terrein waar nu nog de fabriek in werking is. De huidige productieactiviteiten aan de Grotestraat beperken zich tot activiteiten die nog niet op de locatie in Haps kunnen plaatsvinden.


Medewerking 

Hoewel er een grote vraag is naar woningen is toch besloten medewerking te verlenen aan het verzoek van Danone. Dat geschiedt om de volgende redenen: 

De verlenging van het voorgezet gebruik van het Nutriciaterrein leidt niet tot een vertraging van de 1e projectfase, waarbij kavels worden uitgegeven op het terrein van het voormalige Merletcollege.

Het college wil oog hebben voor de economische belangen van een van de grootste werkgevers in onze gemeente.

De aanvullende huur die de gemeente ontvangt voor het voortgezette gebruik kan ingezet worden om te komen tot een meer gedifferentieerd woningbouwprogramma.


Vervolgtraject

Zodra het terrein op 1 juli 2023 vrij beschikbaar komt, zullen de opstallen worden gesloopt. Daarna kan het ontbrekende archeologisch bodemonderzoek worden afgerond. Zodra dit is gebeurd, zullen meerdere stedenbouwkundige varianten aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Dit totale proces zal ongeveer een jaar in beslag nemen.