Geslaagde openingsbijeenkomst! Stadsmuseum Grave Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Geslaagde openingsbijeenkomst! Stadsmuseum Grave

Geplaatst op: vrijdag 16 juli 2021


Na maanden verbouwen en herinrichten is de klus geklaard. Het museum in De Hampoort in Grave heeft, dankzij subsidies en de inzet van velen, een totale metamorfose ondergaan. Op 12 juni werd de feestelijke heropening verricht door burgemeester Van Asseldonk, in aanwezigheid van een kleine groep genodigden. Tevens werd de nieuwe naam die middag op ludieke wijze onthuld: Stadsmuseum Grave.

Uiteraard was er gelegenheid om het vernieuwde museum in kleine groepjes te bezoeken; het verhaal van Grave in het land van Cuijk wordt, met vernuftige wanddisplays, een verrassende belichting en passende kleuren, in meerdere kamers, getoond. De collectie, van archeologische vondsten tot moderne architectuur, is voor jong en oud toegankelijk gemaakt. En elke drie maanden is er een thematische expositie in een aparte tentoonstellingszaal.

De stad Grave keert terug in het Land van Cuijk, waarvan het eeuwenlang prominent deel uitmaakte. “De cirkel is rond”, maar dat was tijdens het ontwikkelen van de verhaallijn en de eerste vormgeving van het museum nog niet aan de orde. Burgemeester van Asseldonk bracht een passend cadeau mee. De voorzittershamer van de gemeente Grave, het laatst gebruikt door oud-burgemeester Roolvink, schonk aan hij het stadsmuseum. Zelf heeft hij geen hamer nodig. Op de gemeentelijke wand krijgt de hamer vast een mooie plek.  
advertentie