Bart Vaessen zakelijk directeur Schouwburg Cuijk Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Bart Vaessen zakelijk directeur Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: donderdag 9 januari 2020


CUIJK - Bart Vaessen is per direct benoemd tot zakelijk directeur van Schouwburg Cuijk. De tijdelijke functie vloeit voort uit het bedrijfsplan van de schouwburg, waaraan de gemeentelijke Cultuurvisie ten grondslag ligt. Vaessen gaat zich met name richten op de zakelijke kant van de schouwburg en innovatieve projecten.

Vaessen deelt de directiestoel met huidig directeur Sjoerd Meijer, die minder gaat werken. De focus van Meijer komt zo meer te liggen bij de sociaal-culturele en maatschappelijke verbindingen binnen het Land van Cuijk. Ook blijft Meijer verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, de programmering en de publieksbeleving en -waardering.

De tweehoofdige directie wordt ondersteund door het schouwburgbestuur.
Volgens Rob Hoffmann, voorzitter van het bestuur, is met Vaessen de ideale kandidaat aan boord gehaald. “Het afgelopen jaar is hij als adviseur betrokken geweest bij ons bestuur. Zijn enorme ervaring en expertise als voormalig directeur van onder meer De Lindenberg en de schouwburg in Nijmegen, maar ook zijn lokale betrokkenheid zijn voor ons van grote waarde gebleken.”

Vaessen (68) is samen met zijn partner Elles van Loenen eigenaar van het Hapse huistheater De Steenakker en bepaald geen onbekende van de Cuijkse schouwburg. Gedurende de verbouwing van de schouwburg werkten Meijer en Vaessen ook al samen. In 2015 waren beide nauw betrokken bij de oprichting van het Podiumfonds, het huidige Schouwburgfonds, ter ondersteuning van cultureel talent uit het Land van Cuijk en de stichting Leergeld.

Vaessen zit inmiddels ruim 40 jaar in het vak. Nadat hij zijn loopbaan begon als uitvoerend dramaturg, ontdekte hij al snel dat zijn talenten meer op het zakelijke vlak lagen. Zijn jarenlange bestuurlijke ervaring brengt hij nu naar de Cuijkse schouwburg, waarbij hij zich zeer betrokken voelt. “Het is natuurlijk praktisch om de hoek. Ik draag graag bij aan de doorontwikkeling van de schouwburg tot huiskamer van Cuijk.”
advertentie