Ontbijten bij de kalfjes Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Ontbijten bij de kalfjes

Geplaatst op: vrijdag 1 november 2019


In de week van het Nationaal Schoolontbijt gaan de kinderen van groep 1 en 2 van basisschool Het Telraam uit Oeffelt ontbijten bij de kalfjes bij familie Lamers. De kleinkinderen van familie Lamers onthullen voor het ontbijt het bord van Land van Cuijk Boert Bewust en daarna gaan de kinderen gezellig samen ontbijten met verse melk van de koeien.

Ton, Gerdi en Sander Lamers houden melkkoeien op een boerderij gelegen in natuurgebied ‘De Vilt’ in Beugen. Van oorsprong een gemengd bedrijf dat is uitgegroeid naar een moderne melkveehouderij met melkrobots. Een ontbijt is belangrijk en de basisproducten van elk ontbijt komen van een boerderij. ‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen weten dat melk van een koe komt, wat er van melk wordt gemaakt en willen hen graag laten beleven hoe lekker verse melk is’, zegt Gerdi Lamers. Een ontbijt geeft je energie, levert belangrijke voedingsstoffen, houd je gezond en ontbijten bij de kalfjes is lekker en gezellig. Pers en bezoekers zijn van harte welkom om mee te komen ontbijten.

Boert Bewust

Boert bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren. Meer betrokkenheid tussen boeren, tuinders en de samenleving om over en weer kennis te delen over de herkomst van ons voedsel. Het Land van Cuijk is de zesde streek die aangesloten is bij de landelijke stichting. De aangesloten boeren maken het mogelijk om laagdrempelig verschillende types bedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan met de ondernemers. Familie Lamers geeft al vele jaren bedrijfsexcursies om burgers het robotmelken te laten beleven.

U bent van harte welkom bij het ontbijt dinsdag 5 november bij familie Lamers, Hoog Werveld 2 in Beugen om 8.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.excursierobotmelken.nl


advertentie