Wijngaard De Daalgaard

Wijngaard De Daalgaard

Sint Agatha

De Daalgaard is een professionele wijngaard in St. Agatha, ten zuiden van Cuijk. De Daalgaard ligt door beukenhagen beschermd op een mooie plek dicht bij de Maas. De ca. 1 ha. grote wijngaard is aangelegd in 1991 en is één van de oudste wijngaarden in Nederland.

Wijngaard / wijnen
Er worden op de bodemsoort zavel vijf verschillende witte druivenrassen (Riesling, Gewürztraminer, Bacchus, Schönburger en Johanniter), alsmede één rode (Zweigelt) verbouwd.  De vinificatie van de wijnen vindt volledig in eigen beheer op locatie plaats volgens moderne wijnbouwtechnieken.

Er wordt jaarlijks ca. 3000 liter wijn geproduceerd, onderverdeeld in een aantal witte (droog tot half zoet), rosé, rood en een sparkling wit. In de afgelopen jaren hebben onze wijnen diverse zilveren en gouden medailles bij nationale en internationale wijnkeuringen behaald.

De wijnen zijn op de wijngaard en bij diverse verkoopadressen en restaurants in de omgeving van Cuijk verkrijgbaar. Raadpleeg voor een overzicht van wijnen en verkooppunten onze website.

Rondleiding / proeverij / relatiegeschenk
Wij verzorgen van april tot en met september op afspraak rondleidingen voor groepen op onze wijngaard. De circa twee uur durende rondleiding bestaat uit:

  • Een bezichtiging van de wijngaard en wijnmakerij;
  • Een uitgebreide uitleg over het telen van de druiven en over de vinificatie;
  • Het proeven van 3 soorten wijn gemaakt op de Daalgaard, naar wens onder het genot van stokbrood en diverse kaasjes.

Rondleidingen kunnen desgewenst worden gecombineerd met bijvoorbeeld wandelingen in het prachtige Maasheggenlandschap nabij St. Agatha, of bezoeken aan andere trekpleisters in de omgeving zoals het klooster van St. Agatha.

Zoekt u een origineel relatiegeschenk voor uw (zaken)relaties of personeel? Denk dan eens aan een fles wijn of een wijnpakket uit eigen omgeving! Voor reserveringen, prijzen en informatie omtrent geschenkverpakkingen raadpleegt u onze website. In overleg zijn andere of uitgebreidere mogelijkheden uiteraard mogelijk.

Wijngaard De Daalgaard
Wijngaard De Daalgaard
Kuilen 18A
5435XS Sint Agatha
Facebook Twitter Instagram