Romeinse Dag Cuijk

Romeinse Dag Cuijk

Cuijk

Beleef een Romeinse Dag in Cuijk
Heeft u altijd al eens in de voetsporen van de Romeinen willen treden? Ga dan nu op pad in het Brabantse dorp Cuijk en beleef een ware Romeinse Dag. Het dorp Cuijk was in de Romeinse tijd een belangrijke strategische nederzetting. De invloed van de Romeinen die hier leefden is nog steeds zichtbaar. In Cuijk, Boxmeer en omgeving vindt u dan ook vele Romeinse bezienswaardigheden die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn.

Herbeleef de Romeinse tijd in Cuijk
In en om het dorp Cuijk kunt u een Romeinse tocht maken waarbij vergeten plekken en verhalen uit de Romeinse tijd weer tot leven komen. U start uw tocht bij het Toeristisch Ontmoetingspunt aan de Maasstraat in Cuijk en vanuit daar gaat u op pad langs unieke locaties, oude gebouwen en bijzondere musea. Aanschouw de rijke Romeinse historie van Cuijk en beleef een dag met een aaneenschakeling van historische hoogtepunten.

Onder andere via onderstaande activiteiten kunt u de Romeinse dag Cuijk beleven:

  • Wandel of fiets over de Romeinse weg in Cuijk
  • Bekijk restanten van de Romeinse Brug over de Maas
  • Bezoek het Romeinse Museum Ceuclum in Cuijk
  • Loop door de Grotestraat, de oudste straat van Cuijk
  • Ontdek Romeinse historie in het Buitenmuseum Cuijk

 

Romeinse sporen, gebouwen en musea 
In het Land van Cuijk ziet u terug dat de Romeinen hier hebben geleefd, gewoond en gewerkt. Het bewijs daarvan vindt u in wegen, gebouwen, onder de grond, maar zeker ook in de vele bijzondere streekverhalen uit het Romeinse verleden die het dorp rijk is. Tijdens de Romeinse Dag zet u bijvoorbeeld voet op de oudste weg van Nederland, loopt u door de oudste straat van Cuijk, aanschouwt u sporen van de 450m lange Maasbrug en brengt u een bezoek aan Museum Ceuclum of het Romeinse Buitenmuseum. Kortom, een Romeinse Dag in Cuijk wordt een dag om nooit te vergeten!

Alles op een rijtje:

Activiteit: Romeinse Dag Cuijk
Datum: Dagelijks beschikbaar. Zie openingstijden musea via website(s).
Entree: Gratis tocht. Ontmoetingskaart kost € 1,-. Entree musea, zie website.
Startpunt: Toeristisch Ontmoetingspunt aan de Maasstraat in Cuijk

Zie ook:

Romeinse Dag Brabant
Romeinse Dag Nijmegen

Romeinse Dag Cuijk