Equicentrum Sprong vooruit

Equicentrum Sprong vooruit

Rijkevoort

Equicentrum Sprong vooruit is een veelzijdig paardencentrum met een sport, maatschappelijke, zorg en recreatieve functie. Daarbij vindt een integratie plaats tussen mensen met en zonder speciale begeleidingsbehoefte. Beoogd wordt een “Sprong vooruit” te realiseren in de ontwikkelingen van zowel mens als dier op sociaal, emotioneel, motorisch, cognitief en persoonlijk gebied.

Bewezen is dat paarden en mensen een grote interactie hebben en op meerdere gebieden een positieve invloeden kunnen hebben op de gezondheid en welzijn van mensen. Sprong vooruit speelt hier op in door kansen te creëren voor mensen om op zijn of haar manier beter te worden door de inzet van paarden. Dit vraagt om specifieke kennis, middelen en gediplomeerd personeel om aan deze behoefte te voldoen. Iedere dag staat daarom een gemotiveerd team klaar om dit te verwezenlijken.

Graag nodigen we u van harte uit om een kijkje te komen nemen op het prachtige Equicentrum Sprong vooruit!

Paardrijden voor iedereen
Bij Sprong vooruit rijden kinderen en volwassen in groepen van verschillende niveaus. In overleg wordt er gekeken welke groep het beste past. Wij onderscheiden bij groepslessen: basispaardrijden, groepsles kinderen, groepsles volwassenen, aangepaste groepsles, sportgroep en ukkieles.

Verder zijn er een divers aantal lesmogelijkheden. Zo worden en in verschillende discipline lessen verzorgt. Dit zijn de volgende: dressuur, springen, mennen, voltige en carrousel . Ook wordt er les gegeven in vrijheidsdressuur en is er een miniracing team.

Al bij al genoeg keus voor iedereen! Iedere ruiter krijgt de kans om op zijn of haar niveau te leren paardrijden in (verschillende) disciplines.

Paardrijden +
Door middel van paardrijden + kunnen wij de ouders/verzorgers een extra service aanbieden door het opvangen van kinderen na schooltijd. Hiervoor zijn wij erkend bij Gastouderbureau Boxmeer. De kinderen worden na schooltijd opgehaald of komen met eigen vervoer naar Sprong vooruit. Hier worden zij bezig gehouden met de dagelijkse verzorging en activiteiten in het teken van pony’s. Ook de rijles kan binnen deze tijd plaats vinden.

Kampen
Sprong vooruit organiseert ieder jaar supergave (zomer)kampen. We hebben een vol programma met activiteiten als; buitenritten, huifkartocht, voltige, zwemmen met de pony’s, spellen met en zonder pony, kampvuur, bonte avond, paarden verzorgen en nog veel meer leuke dingen! De kampen bestaan uit twee en drie daagse kampen.  Of combineer deze en kom de hele week op kamp!

Wij organiseren ook trainingskampen voor de gevorderde ruiters die graag meer willen leren en zichzelf willen verbeteren in het paardrijden en alles wat daarbij hoort. Er worden verschillende workshops en trainingen georganiseerd waar de deelnemers zelf een keuze uit kunnen maken.
 
Verder is er ook de mogelijkheid om mee te doen met een trektocht. Je vertrekt te paard vanaf Sprong vooruit en overnacht samen met je groep op een gezellige locatie.  Een super leuke tocht door de prachtige omgeving van Brabant, echt genieten op de rug van je paard! 

Dagbesteding
Ons streven is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarbij getracht wordt om de mensen met een speciale begeleidingsbehoefte zoveel mogelijk te integreren in de dagelijkse activiteiten van Sprong vooruit onder begeleiding. Wij staan met ons bedrijf open voor iedereen!

Met iedere cliënt stellen we passende en uitdagende leerdoelen. Hierbij kan gedacht worden aan het meewerken met de dagelijkse werkzaamheden tot aan re-integratie in de samenleving. Op deze manier proberen we een ‘sprong vooruit’ te realiseren. Verschillende mogelijkheden hierin zijn bijvoorbeeld: tuin, stal, dieren, kantine, huishoudelijk en andere klussen.

Overige activiteiten bij Sprong vooruit

  • Kinderfeestjes
  • Groepsactiviteiten
  • Huifkartochten
  • Buitenritten
  • Wedstrijden
  • Equitherapie
  • Verzorgen demonstraties (op locatie)
  • Africhting en training van paarden (Fleur van Kempen)
  • Coaching met paarden


Wij nodigen u van harte uit bij Equicentrum Sprong vooruit! Voor meer informatie neem een kijkje op onze website of informeer.

Equicentrum Sprong vooruit
Equicentrum Sprong vooruit
Sprongseweg 7
5447 PK Rijkevoort
Facebook Twitter Instagram