Zomervakantie: tijd van ont-moeten!

Column door Nicole Meijer
maandag 17 juli 2023


De zomervakantie is begonnen, een tijd van warme zonnestralen, verfrissende duiken in het water en ontspannen momenten onder schaduwrijke bomen. Even ontsnappen aan de greep van de klok en de ruimte nemen om te ont-moeten, even niet moeten maar juist vertragen, ontladen en genieten van kostbare momenten van rust.


In de snelle, veeleisende wereld waarin we leven, is vertragen vaak een zeldzame luxe. We worden constant geconfronteerd met deadlines, verplichtingen, verwachtingen en eindeloze to-do-lijstjes.

De zomervakantie biedt je de mogelijkheid om het tempo te verlagen en te ontsnappen aan deze ratrace. Door even afstand te nemen van de dagelijkse verantwoordelijkheden kun je fysiek, mentaal en emotioneel herstellen. Tijd om de last van stress en zorgen van je schouders te laten glijden, om je geest te bevrijden van de dagelijkse beslommeringen en ruimte te maken voor ontspanning en rust. Of het nu gaat om ontspannen op een zonovergoten strand, wandelen in de bergen, luieren in een hangmat of gewoon genieten van een goed boek in de achtertuin, je kunt je overgeven aan de geneugten van het nietsdoen.


Laat je gedachten tot rust komen terwijl je geniet van de schoonheid om je heen. Hoor de zoemende bijen, zie de kleurrijke bloemen en ruik de geur van vers gemaaid gras. In deze momenten van stilte en verbinding met de natuur vind je een innerlijke rust, die uitnodigt om te vertragen en te reflecteren. In de stilte van je gedachten kun je nieuwe perspectieven ontdekken en frisse ideeën laten ontkiemen. Neem de tijd om te luisteren naar je intuïtie en te ontdekken wat voor jou echt belangrijk is, waar je blij van wordt of wat je wilt veranderen. Misschien is het tijd om afscheid te nemen van negatieve patronen die je belemmeren, van relaties die je niet langer voeden of van een baan die je niet gelukkig maakt. Sta jezelf toe om open te staan voor nieuwe mogelijkheden en om te kiezen voor wat jou gelukkig maakt. Kortom, een perfecte tijd om deze veranderingen in gang te zetten en bewuste keuzes te maken.


Grijp deze tijd van ont-moeten aan, om je hart te volgen en je koers zo nodig bij te stellen. Heb een fijne zomer en ontmoet jezelf!