Herzliche Groeten

Column door Erik Jansen
maandag 14 oktober 2019


Meer dan 100.000 senioren maakten vorige week tijdens de 50PlusBeurs kennis met het Land van Cuijk. Het kan niet anders of de enthousiaste verhalen van onze beursambassadeurs, de massaal uitgedeelde routeboekjes en onze ‘dat-smaakt-naar-meer’-thee moeten bezoekers op het idee hebben gebracht om binnenkort een meerdaags bezoek aan onze regio te brengen. Hoeveel en wanneer ze komen, is (uiteraard) nog onbekend, maar dat onze deelname aan de beurs heeft bijgedragen aan meer naamsbekendheid is zonneklaar.

Afgelopen zondag werd in de gerenommeerde Welt am Sonntag een volledige pagina gewijd aan wat ons Land van Cuijk bijzonder maakt. Wederom met als doel om geïnteresseerden te overtuigen om een aantal dagen in onze regio door te brengen. Om een indruk te geven: Welt am Sonntag wordt gelezen door ruim 250.000, overwegend oudere, lezers uit Nord-Rhein Westfalen. Een deelstaat met achttien miljoen inwoners, op nog geen tien minuten van het Land van Cuijk…

Duitsers en 50-plussers; het vormen belangrijke doelgroepen voor de toeristische bedrijven en bezienswaardigheden in onze regio. Omdat we precies dát hebben daar waar zij zo naarstig naar op zoek zijn. Mooie fiets- en wandelroutes in een aantrekkelijke natuurlijke omgeving. Historische bezienswaardigheden die de moeite van een bezoek waard zijn. En vooral: rust en ruimte.

Op hun beurt zien onze ondernemers de Duitse en Nederlandse vijftigplussers ook graag komen. Ze gaan vaker op vakantie, ook buiten de schoolvakanties. Ze hebben bovendien meer te besteden. Dat geldt zeker voor Duitse toeristen. Zij geven op hun vakantiebestemming gemiddeld drie keer (!) meer uit dan Nederlandse gasten. 

Alle reden dus om ons te richten op deze grote én groeiende groep van toeristen. Omdat zij hier gaan vinden wat ze zoeken en wij dat kunnen bieden waar ze naar op zoek zijn.
As simple as that.  

Erik Jansen
toeristisch manager 
Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk  

Deze column is eerder verschenen in De Stier van 27 september 2019