Guilty pleasures

Column door Eefke Peeters
donderdag 10 oktober 2019


Je kent het wel; guilty pleasures. Iedereen heeft ze. Dingen die je eigenlijk niet grappig, lekker of leuk hoort te vinden. Liedjes zoals 'Una paloma blanca' verslaafd zijn aan series als 'Dynasty', of niet braaf je make up er af halen zodat je 's morgens wakker wordt met een kussen vol zwarte strepen en een gezicht als een wasbeer.
Wanneer iemand beweert geen enkele guilty pleasure te hebben, nou dan is het pas echt een guilty one!
Ik heb er zoveel, dat ik niet eens weet welke ik met jullie moet delen.
Misschien mijn uit de hand gelopen chocolade verslaving? Alles wordt leuker en lekkerder met chocola! Ik heb zelfs ooit garnalen met chocolade gegeten. Je kunt me er echt voor wakker maken. En ik begin ook geen racistische chocolade eter, wit, melk of puur ik heb het allemaal even graag.
Liefst door elkaar zelfs!
Maar nu zag ik iets, waar ik als chocoholic zelfs over twijfelde. Ik las dat je tijdens het Pluk en Oogst Feest aanstaande zondag ook kun genieten van deze hemelse versnapering. Maar dan in de vorm van een chocolade fondue waar je jouw, let op: sprinkhaan door heen kunt halen!

Het Pluk & Oogst Feest staat in het teken van heerlijk en eerlijk eten en dit jaar hebben zij verspilling en duurzaamheid als thema's.
Vragen zoals: eten we over 50 jaar allemaal insecten, staan ook op de agenda die dag. En dus geen plastic tasjes bij de kramen, zijn de banners door een naaiatelier geupdate en kun je jouw sprinkhaan door de heerlijke, gesmolten chocolade halen. 

Weet jij niet wat dit feestje inhoudt dan in het heel kort: We vieren het begin van de Herfst met leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. Met de grootste Smaakmarkt van het Zuiden. Er is live cooking, er zijn ambachtelijke producten, er is een Kooktheater, een gepassioneerde imker vertelt, je kunt natuurknutselen, thema wandelingen maken, een expositie met de mooiste natuurfoto's van ons Land van Cuijk bekijken. Kinderen kunnen kastanjes poffen, een tarte tartin bakken, knuffelen met de koe, een ezeltje aaien. Eitjes, melk en meel halen bij de boer en zelf pannenkoekjes bakken. En meer!

Het Pluk & Oogst feest is de plek, zonder enige twijfel, waar je als Land van Cuijkenaar werkelijk trots kan zijn op wat we allemaal te bieden hebben. Je kunt hier puur genieten van de simpele dingen in het leven, zoals met je kinderen appeltjes plukken of een lekker biertje van de plaatselijke brouwer drinken.
Of dus jouw sprinkhaan door de chocolade fondue halen en lekker oppeuzelen, want je bent een chocoholic of je bent het niet!
advertentie