Fris begin van 2023

Column door Eefke Peeters
maandag 2 januari 2023

Op 31 december is het niet alleen oudejaarsdag, maar ook de verjaardag van mijn jongste dochter. Ze werd 16 en de champagne vloeide rijkelijk vanwege dit dubbele feest! Maar toch stond ik de volgende dag op 1 januari in Mill, klaar voor de Nieuwjaarsduik. Want ik ben een fiere gelover in uit jouw comfortzone komen. Want daarbuiten zit het groeiproces. Buiten die comfortzone leer je jezelf pas echt kennen. Het bouwt aan je zelfvertrouwen en leert je omgaan met stress en angsten. Je pakt weer de regie over je eigen leven. Daar is best wat lef voor nodig, want het is zo veilig en warm in die comfortabele situatie waarin je misschien al jaren zit. Maar geloof me, stap er eens uit en duik eens in het diepe. 


Ideeën vakantie in eigen land

Dit kan een frisse Nieuwjaarsduik zijn, maar ook een uitstapje naar het Land van Cuijk. Onze, nog relatief onontdekte, regio is na de fusering de grootste gemeente van Brabant geworden. Je kunt hier terug in de tijd reizen met de Romeinen, een reisje maken met een Land van Cuijkse Luchtballon, oog in oog komen te staan met Cheeta’s of dwars door een museum heen fietsen! 

Het Land van Cuijk biedt ontzettend veel mogelijkheden om uit je comfortzone te stappen!  


Online vakantiebeurs

Volgend maand gaat ook onze online vakantiebeurs weer geopend worden. Op www.vakantieineigenlandvancuijk.nl kun je dan precies zien wat wij allemaal te bieden hebben. Qua overnachtingsaccommodaties, bezienswaardigheden, evenementen en horeca bijvoorbeeld. Naast deze bruisende mogelijkheden zul je ontdekken dat we vooral ook een prachtig natuurgebied zijn. Beschouw ons als een natuurlijk lapjesdeken met een grote variatie aan natuurschoon. Prachtige recreatieplassen, oeroude bossen, ruige stuifduinen, betoverende hei en eeuwenoude Maasheggen wisselen elkaar af. Deze regio barst dan ook van de verschillende wandel- en fietsroutes welke je kunt ontvangen wanneer je ons voorpretpakket aanvraagt. Gratis, want we willen jou hier graag welkom heten!


De Nieuwsjaarsduik

Oké, terug naar de kou hier in natuurgebied de Kuilen. Daar sta ik dan. Om me heen zie ik voornamelijk bikini’s en kippenvel, blauwe lippen die schaterlachen en lelijke maar warme Unox-mutsen. Het is dan wel niet zo koud als andere jaren, maar om nu te zeggen laten we lekker een rondje zwemmen hier in de Kuilen? Zeker niet. Het is een stoere aangelegenheid die niet is weggelegd voor tere zieltjes. Dit is het ultieme uit-je-comfortzone-stap-gevoel. ‘Wat stoer dat je dit doet!’ denken jullie nu zeker. Maar ik kan natuurlijk zelf helaas niet meedoen, want dan wordt mijn telefoon nat en ik moet natuurlijk een selfie nemen. Maar om hier te staan met een dikke winterjas en sjaal terwijl iedereen om me heen in badkleding rondrent is ook ongemakkelijk. En als het oncomfortabel is, als het schuurt dan leer je. Toch? 


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie