Instant Magietips

Column door Eefke Peeters
donderdag 30 september 2021


Morgen is het oktober. Voor 31 dagen achter elkaar. Voor veel mensen wordt deze maand uitgeprobeerd om te stoppen met roken. Het is tien jaar geleden dat men deze Herfstmaand in Engeland omdoopte tot Stoptober om inwoners aan te sporen deze maand niet te roken om vervolgens nooit meer een sigaret aan te steken. Een groot succes. Tegenwoordig is het niet alleen roken waar men deze maand mee stopt, maar ook wordt er gestopt met suiker, koffie, alcohol, nutteloze dingen kopen, scheren, vlees eten of nagelbijten. Ik heb al heel wat influencers voorbij zien komen die de meest uiteenlopende dingen gaan doen: stoppen met make-up gebruiken, - stoppen met je haar wassen (met shampoo), - stoppen met sorry zeggen, - stoppen met tv kijken, - of stoppen met ondergoed dragen.
Eigenlijk is het gegeven heel simpel. Je kijkt naar je leven en denkt: wat zou ik eigenlijk minder moeten doen. Voor mijn gezondheid, voor mijn relaties , voor het verbeteren van de wereld of voor mijn eigen levenvreugde?
Ik ben voor mezelf ten rade gegaan wat ik zou kunnen minderen óf want ik hou nu eenmaal van omdenken; zou kunnen vermeerderen. Ik kwam tot de conclusie dat ik meer magie wil.
Nu denk je natuurlijk; dat is toch simpel, jij bent tegenwoordig toch een heks. Nou, dat klopt. Het is ook zo simpel. Niet alleen voor mij als heks, maar voor iedereen. Instant magietips:
Je wordt wakker blijft even 5 minuten liggen met je ogen dicht en je handen op je buik. Je stelt je voor hoe mooi vandaag wordt. Het gevoel van een fantastische dag neem je helemaal in je op. Dan sta je met dat opgeladen gevoel op.
Je neemt je koffie, thee of glas water en roert met een lepeltje drie keer met de klok mee en geeft een extra intentie mee aan jouw ochtendroutine drankje. Vandaag kan ik prima voor mezelf opkomen. Vandaag ga ik veel lachen. Of waar jij dan ook behoefte aan hebt.
Geef ook iemand een compliment vandaag. Je collega, iemand uit je gezin, of een random vreemde in de supermarkt. Een oprecht compliment dat je dus meent en niet in de auto al bedenkt. Glimlachen creëren is een prachtige vorm van magie!
En een laatste mooie magie tip, stop liefde in je eten. Ik doe dit sinds kort en mijn hele gezin wordt er blij van. Wat ik doe is bijvoorbeeld paprikapoeder instralen met alle liefde die ik kan bedenken, ik omring het met een wolk aan roze en strooi het met een glimlach over het gerecht. Soms zit mijn vriend of een van mijn dochters al aan de eettafel en kijkt mij met een scheef oog aan. Ze zijn nog steeds oprecht geïnteresseerd in hekserij en vragen ze bijvoorbeeld of ik ook voodoo poppetjes maak, of op afstand mensen kan vervloeken. Telkens wanneer ik dan vraag of ze proeven of er liefde in het eten zit krijg ik drie bevestigende blikken. Het is lekker en het smaakt naar liefde. Heerlijk toch?