Hondenleven

Column door Eefke Peeters
donderdag 3 december 2020


Ik was gisteren vijf minuten de deur uit. En dan overdrijf ik zelfs. Ik had de biobak buiten gezet en de plastic zak. Drie minuten max, want zo lang is de oprit niet. Toen ik terugkwam werd ik compleet overspoeld met kusjes en knuffels. Niet van mijn partner of mijn dochters, maar van de honden. Alsof ik 8 uur weg was geweest. Nu weet ik eigenlijk niet of honden gewoon geen enkel tijdsbenul hebben, of gewoon echt werkelijk superblij zijn dat ik er weer was. Ik geloof gewoon lekker het laatste. Het zette mij wel aan het denken. In deze tijd, waar alle dagen op elkaar beginnen te lijken, krijgen wij ook steeds meer een hondenleven. Want naast je werk is er tegenwoordig toch niet veel meer te doen dan slapen, eten en wandelen?
Dus ging ik maar weer aan het einde van de avond een blokje om. Bij hetzelfde rondje ging er weer een compleet uit zijn dak van een fladderend blaadje. Sjonge jonge, dacht ik, doe normaal. Een vallend blaadje dat zie je wel meer in deze tijd van het jaar. Maar nee, onze hond wilde met alle macht achter het dansende ding aan. En dus ik ook. En ergens werd dit een bijzondere wandeling, dartelend door de straten. Uiteindelijk vonden we het blaadje. Deze kreeg een stevige snuffel en dito lebber en we konden weer door.
Toen dacht ik een hondenleven is nog niet zo slecht misschien kunnen we zelfs wel heel wat leren van een hond.

- Elke keer als een geliefde binnenkomt, laat vallen waar je mee bezig was en ontvang deze persoon met aandacht en liefde. Ook al was hij of zij maar vijf minuten weg.
- Als je iets ziet wat je interessant vindt, ga er achteraan en geef niet op voor je het in handen hebt.
- Doe een dutje als je er zin in hebt
- Doe een paar goede rek en strekoefeningen voor je jezelf verplaatst van bed naar beneden of van bank naar stoel en andersom.
- Laat geen dag voorbij gaan zonder vijf dolle minuten.
- Doe jezelf niet beter of anders voor dan je bent.
- Bijt niet als je met flinke grommen en je tanden kunt laten zien irritante mensen ook kunt wegjagen.
- Als iemand een rotdag heeft, besef dan dat zwijgend naast iemand zitten soms de beste troost kan zijn. 
advertentie