Goei leven

Column door Eefke Peeters
donderdag 4 juli 2019


Afgelopen weekend was het een Goei Leven in het Land van Cuijk. Wacht, dat zeg ik verkeerd. Het is een Goei Leven in het Land van Cuijk. Wat ik bedoelde was afgelopen weekend was het een Goei Leven Beleven weekend.
Kom ik uit bij de vraag: Wat is eigenlijk een goei leven?
Voor mij is het: genieten, lekker eten, nieuwe dingen ontdekken, lanterfanten, omringd zijn door mensen waar je van houdt en mooie natuur om je heen.
Heel veel van het goeie leven vond je afgelopen weekend bijvoorbeeld bij de Zoete Geest, waar alleen de naam al de juiste vibe uitzendt. Daar waren leuke workshops te volgen over bijvoorbeeld gezond eten, goed ademhalen, boogschieten, djembé en meer. Er waren verder in het Land van Cuijk onder andere fotografieworkshops bij zonsopkomst en zeilen bij zonsondergang. Er waren proeverijtjes in wijngaarden en aanschuifdiners op unieke locaties.
Er was lichtkunst op een kerk en er werden Land van Cuijk bitterballen en kroketten gelanceerd. Het was Goei!
Terwijl ik genoot van mijn weekend kreeg ik van mijn collega's bizarre foto's en absurde filmpjes door gestuurd. Volwassen mannen op een ronddraaiende wipwap, felkleurde kampvuren, vanuit je tentje met je voeten in het water en lichtgevende bomen. Het voelde als een reallife Alice in Wonderland sprookjes. Mijn collega's waren in 'Mandaland'. Op Mandala festival dus. Waar je zelf je tentje ergens neer kunt zetten. Aan het water, op de speeltuin, in de bossen, bij een podium, gewoon ergens. Diverse tribes maken er kunst en muziek in de breedste zin van het woord. Wat ik zo zag en hoorde had het de sfeer van een eigen wereldje waar de hippies at heart, van alle leeftijden, samen een goei leven beleven. Dus het staat alvast genoteerd in mijn agenda voor volgend jaar. Mandala en meer van het Goei Leven beleven! Het hele jaar door!
advertentie