Dikke middelvinger

Column door Eefke Peeters
dinsdag 19 april 2016

Ik ben als columniste gevraagd vanwege mijn eeuwige positieve instelling. Ik heb de bijzondere gave om iets strontvervelends net zo lang te draaien tot het weer enigszins toonbaar is en mijn handen er letterlijk van stinken. Maar denk je nu werkelijk dat ik altijd vrolijk ben, nooit iets vervelends meemaak of niet soms een dikke middelvinger wil opsteken?

Jazeker wil ik dat wel en vandaag is het zover. Hier komt hij dan. Deze middelvinger is voor alle mannen met een klein apparaat. Heb ik als vrouw iets tegen mannen die onder het gemiddelde van een erectie van 12,5 centimeter zitten?
Welnee, maar wel tegen alle mannen die dit zo nodig moeten compenseren door anderen lastig te vallen of iets te verbieden. Bah!
Zoals de Turkse president Erdogan die de Duitse comedian Jan Böhmermann wil vervolgen vanwege een satirisch gedicht. Serieus? Hoe klein moet hij dan wel niet zijn wil je niet kunnen lachen om een beetje zelfspot?

Pas kreeg ik ook een gelovige man op mijn facebookchat die het niet kon waarderen dat ik onlangs zei dat er zoveel slechte dingen ontspruiten vanuit het geloof. Ik wilde eigenlijk reageren met: 'Joh, meen je wat te moeten compenseren?' Maar ik heb maar geantwoord met: 'Heeft God niet alles gemaakt om met humor mee om te gaan? Volgens mij is het juist de kleine God die makkelijk wordt beledigd?'

Gevolg: complete stilte. Ach, als je niet weerbaar bent en niet gelooft in jezelf ben je ook veel makkelijker te beledigen. Er worden ruim 400.000 mensen in Nederland gepest. Laat ik duidelijk zijn; ik haat pesters. Mensen die zichzelf beter voelen door te roddelen over een ander, iemand stalken of een ander kleineren vind ik ronduit walgelijk.
Maar mensen die in een hoekje kruipen en zich laten beledigen, heb ik ook niks mee.

Ga eens na voor jezelf bij wie jij verantwoording moet en wil afleggen. Bij je baas, je moeder, je partner, je kinderen, het hele dorp waar je woont?
Ik heb zolang gedacht dat ik een perfecte moeder moest zijn, gehoorzame vrouw, lieve dochter en ideale werkgever dat er niets meer van mij overbleef.
En nu leg ik verantwoording af bij niemand anders dan mezelf. En ik lach om en met mezelf. Want er ontbreekt mij aan vanalles. Zo ben ik wat kilootjes te zwaar, dan zeg ik tegen mezelf. Maandag ga ik écht beginnen. En op maandag zeg ik: volgende week maandag! Er komt wel een dag dat ik er iets aan doe en anders komt die niet.

En jarenlang was ik preuts, maar waarom eigenlijk? Ik heb namelijk een goede tip waar iedereen wat aan kan hebben.
Lieve mannen, met een penis van 12,5 centimeter meer of minder, wij vrouwen hebben gemiddeld een clitoraal orgasme. Dus doe daar je voordeel mee.
Geloof me, niks is meer verleidelijk dan een man of vrouw die weet dat hij niets hoeft te compenseren, simpelweg omdat je jezelf bent.


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie