Spelenderwijs verder!

Column door Eefke Peeters
woensdag 4 december 2013


Nou, daar ben ik weer! Waar een deur sluit gaat een raampje open hoorde ik meerdere malen. Maar ik zie dit meer als prachtige openslaande terrasdeuren en voor mij een speelveld vol mogelijkheden. Waar ik lekker mijn energie kwijt kan, waar ik wellicht hoog kan klimmen en ook ongetwijfeld af en toe flink op mijn bek zal gaan!

Ik ben superblij en dankbaar dat ik deze ruimte heb gekregen, want ik ben nog lang niet uitgespeeld.

Iedereen die mij kent weet dat ik dol ben op uitspraken omdat ze zo heerlijk cliché zijn en dat zijn ze niets voor niets! Er zit meestal een mooie pure kern van waarheid in. Ik zie die kern als het zaadje wat je moet planten. En wie niets zaait zal ook nooit iets oogsten. Zo is het toch? Plant het en geef het veel aandacht, want zonder aandacht zal er ook niks groeien! Een mooie wereld ziet er met gesloten ogen misschien voor iedereen anders uit, maar ik denk met open ogen gek genoeg juist veelal hetzelfde. Vrijheid om jezelf te kunnen zijn en ruimte om jezelf te ontwikkelen tot de beste jij die er is! Dat is wat we leerden van onze ouders en wat wij onze kinderen en kleinkinderen toch mee willen geven? Iedereen kent toch het fenomeen klein visje in een klein aquarium? Stop die guppy in een groot bassin en wie weet wordt het wel een walvis!

Ja, ik ga nog lekker spelen hier in het Land van Cuijk. Want het leven is toch een grote speeltuin. Ga je er midden in staan en kijk je om je heen dan wordt je al vrolijk. Maar meedoen is nog leuker.
Alleen, maar zeker met zijn allen. Want iedereen kan wel eens een duwtje in de rug gebruiken!

Dus ga zitten in die schommel, voetjes van de grond en zweef!!!!

Foto: Ellis bij Speeltuin d'n Uilweg

advertentie