Autodiefstal met geweld in Vianen

Video geplaatst op dinsdag 23 november 2010

Zaterdagavond 9 oktober 2010. Ogenschijnlijk een gewone zaterdag. Maar voor een bewoner uit Vianen loopt het heel anders. Als de man die avond rond 20.30 uur de oprit van zijn woning op komt lopen, komt vanuit de tuin, een man op hem af. Het slachtoffer ziet dan ook al twee andere mannen in zijn auto zitten. Als hij een van de mannen vast wil pakken wordt hij meteen met een vuurwapen én met de dood bedreigd. De drie daders kunnen met de auto van het slachtoffer vluchten. Deze blijft flink geschrokken achter. Als hij de politie wil bellen ziet hij dat er ook nog eens in zijn woning ingebroken is, waarbij enkele persoonlijke spullen meegenomen zijn.

De man die hij vast wilde pakken is een lichtgetinte man van ongeveer 20 jaar oud. Hij is rond de 1.90 meter lang, heeft een mager postuur en kort donker krullend haar. De andere twee daders heeft de man niet goed kunnen zien, maar de bestuurder was lichtgetint en hij droeg een donkere wollen muts.

De auto die de mannen meegenomen hebben, is een witte Volkswagen Golf GTI met kenteken 13-LFK-8, een nieuw splinternieuw model. Er zitten hele speciale velgen onder, zogenoemde R-velgen. Het gaat om een driedeurs model wagen. Vier dagen later, op woensdag 13 oktober in Berghem zijn de kentekenplaten van de gestolen auto teruggevonden.Om precies te zijn op de Graafse Heistraat, dat is een bekende sluiproute tussen Schaijk en Berghem.

De inbraak in Vianen staat niet op zichzelf. Op die zaterdag 9 oktober, tussen kwart over 5 en kwart voor 8 's avonds, is er ook ingebroken in een huis op de Molenstraat in Beers. Dat ligt vlak bij Vianen. Uit het sporenonderzoek blijkt dat het om dezelfde daders gaat. In dat huis zijn ze waarschijnlijk door de bewoners gestoord, want er is niet veel weg. De buit was een draagbare DVD speler en een zilverkleurig horloge met schakelband. Op het horloge staat een inscriptie: "18-3-1991 18-9-2003 Albers BV".
Tags: Beers diefstal geweld Politie Vianen