Bureau Brabant - Gewelddadige overval Rijkevoort

Video geplaatst op dinsdag 26 oktober 2010

Op maandag 6 september, rond 04.30 uur, overvallen minstens drie gemaskerde mannen een gezin met 4 kinderen in hun woning aan de Sint Anthonisweg in Rijkevoort-De Walsert. De 43-jarige vader van het gezin werd vrijwel direct in zijn buik en been geschoten en raakte levensgevaarlijk gewond. Inmiddels verkeert hij buiten levensgevaar maar zijn herstel gaat nog lang duren. Tijdens de zoektocht naar geld door huis, zijn ook de jonge kinderen van het echtpaar met de daders geconfronteerd geweest.

Signalement daders: minstens drie getinte gemaskerde mannen van vermoedelijk Marokkaanse komaf. De politie denkt dat het om een groep overvallers gaat, die vaker dit soort overvallen pleegt.

Een getuige verklaart op maandagochtend rond 4.00 uur een auto te hebben gezien op de Hulsbeek. Deze auto stond vlakbij de kruising met de Sint Anthonisweg. De politie wil graag weten wanneer en door wie de auto daar is neergezet. Als u informatie heeft bel dan zo snel mogelijk met 0900-8844 of via 'M' 0800-7000.

Tevens hoorde een getuige dezelfde ochtend rond 4.30 uur en 5.00 uur een auto hard in de richting van Wanroy rijden. Als u die auto ook gehoord of gezien heeft laat het dan zo snel mogelijk weten. Reed u zo hard Wanroij in, en heeft u niets met de overval te maken, meldt u zich dan ook, dan kan de politie dit spoor loslaten.

U kunt reageren op 0800-6070 of via www.bureaubrabant.nl

Beelden van Omroep Brabant.
Tags: brabant bureau overval Politie rijkevoort