Dierenambulance Brabant Noord-Oost

Dierenambulance Brabant Noord-Oost

Onze stichting is ontstaan in 2017 vanwege de vraag naar dierenhulp die 24 uur per dag 7 dagen in de week beschikbaar is, in de regio Brabant Noord-Oost. Dit omdat mensen maar ook overige hulpdiensten vaak niemand kunnen bereiken. Die vraag kwam dan ook van zowel particulieren als overige hulpdiensten zoals de politie en brandweer, 144 en Gemeentes. 

Ons team zet zich 24 uur in voor mens en vooral dier. Dat proberen wij vooral door zo goed mogelijk samen te werken op alle mogelijke niveaus.

Zo worden wij vaak ingeschakeld door de meldkamer van de politie en brandweer. Anderzijds kunnen wij ook altijd op hun steun en hulp vertrouwen wanneer wij hun assistentie nodig hebben tijdens een melding.  Kijk hier op de website wat wij voor u of uw organisatie kunnen betekenen. 

Doelstelling van de dierenambulance
Het 24/7 bereikbaar zijn voor hulp en advies aan mens en dier. Met als hoofd doel het vervoeren van alle  dieren wanneer nodig. Te noemen: Dieren in het wild, overleden dieren, (dieren zonder eigenaar), dier die medische hulp nodig hebben. Of hun baasje kwijt zijn. 

Gevonden dieren worden altijd naar een opvang gebracht, Gewonde dieren naar een dierenarts en Overleden huisdieren kunnen wij overbrengen indien eigenaar dit wenst naar een dierencrematorium. anders worden ze 14 dagen bewaart om de eigenaar de kans te geven om zicht te melden. Ook kunnen wij als dierentaxi ingezet worden zo regelen wij het vervoer van al uw dieren van en naar dierenartsen, pension, trimsalon of specialisten. Wij beheren ook een Facebook pagina waar alle gevonden en vermiste dieren op gemeld worden. 

Verder voeren we geen beloningsbeleid: het bestuur en alle vrijwilligers werken op 100% vrijwillige basis.