Binnenstad Grave

Binnenstad Grave

Grave

Compleet winkelaanbod in historisch decor

Wie door het oude hart van Grave wandelt, ademt de rijke geschiedenis van deze vestingstad. Dat dit een bijzondere plek is, merk je meteen als je de 17e en 18e-eeuwse gevels en indrukwekkende monumenten ziet. Het is dan ook heerlijk winkelen in deze historische vestingstad.

Het winkelcentrum van Grave is compact maar veelzijdig. Het vormt een makkelijk te belopen carré. Kenmerkend zijn de unieke kleine winkeltjes in prachtige authentieke pandjes. Ambachten, leuke unieke modeboetiekjes, winkels in gezondheidsproducten en persoonlijke verzorging, het maakt dat de Graafse binnenstad compleet is en voor iedereen wat te bieden heeft. Met name het aanbod van interieur- en geschenkwinkels maakt rondneuzen extra leuk.

Er heerst een fijne sfeer en in elke winkel vind je de echte hartverwarmende Brabantse gezelligheid. De aanwezigheid van slechts enkele grote winkelformules vullen het winkelaanbod perfect aan maar voeren zeker niet de boventoon. Elke vrijdagochtend vormt de weekmarkt een gezellige plaats van ontmoeting in de oude binnenstad.

Bourgondisch genieten in Grave

Wie houdt er niet van lekker borrelen in een cafeetje of op een terras? Heerlijk genieten van een hapje of uitgebreid uiteten, de horeca maakt de binnenstad van Grave extra aantrekkelijk. Van de Franse keuken tot frietjes, van T-bone tot Turks, Oekraïens, Thais of Grieks, van sjiek tot de ongedwongen sfeer van eetcafe’s, het aanbod is onverwacht groot.

Op de markt en aan de Maas bij de Loswal vind je diverse terrassen. Ook als je door de Graafse straatjes heen wandelt kun je op verschillende plekken lekker zitten. Dat kan binnen of buiten of op een mooi overdekt terras. Zo kun je lekker lunchen tijdens het winkelen of je dagje Grave afsluiten met een heerlijk diner. Zelfs een heerlijk ontbijt behoort tot de mogelijkheden in dit fijne stadje.

Kort of lang parkeren

In de binnenstad geld een blauwe zone, wat wil zeggen dat je maximaal 2 uur mag parkeren met een blauwe kaart.  Gratis lang-parkeren kan op de Lunette, bij het Arsenaal en op de parkerlus aan de Elisabethstraat.

Koopzondag en koopavond

In Grave bestaat geen officiële koopavond of koopzondag meer waarbij alle winkels open zijn. Op vrijdagavond zijn echter wel een aantal winkels tot 20:00 of 21:00 uur open. Op de eerste zondag van de maand zijn ook een selectief aantal winkels open, ook op andere zondagen kan je bij een aantal winkels terecht. Wil je zeker zijn dat een winkel op vrijdagavond of zondagmiddag open is, kijk dan altijd eerst even op hun eigen website.

Binnenstad Grave