Overvallers Jan Linders Grubbenvorst gepakt in Afferden

Video geplaatst op vrijdag 15 juli 2011

De politie heeft dinsdagmorgen na een uitgebreide zoekactie in Afferden twee verdachten gearresteerd van een gewapende overval op supermarkt Jan Linders in Grubbenvorst.

Bij de grootscheepse actie waren zo'n 40 agenten en een speurhond betrokken. De agenten uit het gebied Venlo en Venray zijn met succes ingezet om de verdachten zo snel mogelijk op te sporen. Daarbij kregen zij ook assistentie van de politie Boxmeer.

De overval vond rond zeven uur plaats toen enkele medewerkers aanwezig waren in de supermarkt die toen nog niet open was. Voor zover nu bekend bedreigden drie mannen het personeel met een vuurwapen waarna ze er met geld vandoor gingen in een groene Ford Escort. Niemand raakte gewond.

De politie stelde direct een onderzoek in en nam op strategische plekken in de omgeving haar positie in om de verdachten op het spoor te komen. Daarbij zijn meerdere politiesurveillances ingezet. Een van de surveillances zag de vluchtauto op Rijksweg, maar verloor hem na een achtervolging bij Nieuw Bergen uit het zicht. Vervolgens concentreerde de zoekactie zich op die omgeving. De vluchtauto werd achtergelaten op het Bargapark in Nieuw Bergen. In een maïsveld troffen getuigen voetsporen aan waar de speurhond voor werd ingezet. Rond 9:45 uur wist de politie twee verdachten aan te houden op de Berkenkamp in Afferden. Zij voldeden aan het signalement en zitten voor verder onderzoek vast. Leeftijd en woonplaats van beide verdachten zijn nog onbekend.

De derde verdachte is nog voortvluchtig. Het gaat om een jongeman van 1.75 m. groot. Hij droeg een vale rode broek en een vaal groen t-shirt.

Na de overval is ook Burgernet ingezet om het publiek bij de opsporing van de overvallers te betrekken. Dat heeft ook enkele tips opgeleverd. Bij de supermarkt werd een buurtonderzoek en sporenonderzoek opgestart. Rond 10:30 uur is de supermarkt weer open gegaan voor haar klanten.

Bron: Maasland radio (beelden L1)
Tags: boxmeer Politie